Holiday Park Buitenlandse medewerkers

Pret kent geen grenzen

Het Duitse Holiday Park heeft medewerkers afkomstig uit 20 verschillende landen.

De werknemers van Holiday Park komen uit twintig verschillende landen, van Australië tot Togo en van Marokko tot Rusland. Maar medewerkers uit België zijn er niet in het Duitse Hassloch. Dat is opmerkelijk, want het pretpark hoort sinds eind 2010 tot Studio 100, het Belgische entertainmentbedrijf waar ook de Plopsa-parken onder vallen.

Van dichtbij en veraf

Ook naar Nederlandse medewerkers zoekt men tevergeefs in Holiday Park. “Maar wat niet is, kan nog komen”, lacht woordvoerster Katrin Wagner. Bedrijfsleider Steve Van den Kerkhof mag dan een Vlaming zijn, hij bestuurt het park op afstand en staat niet op de lijst van vaste werknemers. “Lachen en plezier hebben, dat is overal ter wereld hetzelfde”, vindt Wagner. “Niet alleen onze bezoekers komen uit alle delen van de wereld, ook onze medewerkers. Van dichtbij – Duitsland, Frankrijk en Polen – tot van heel ver weg, uit landen als Sri Lanka, Kazachstan, Kameroen en de Verenigde Staten.”

Favoriete rol

Eén van de werknemers die ver van zijn geboortegrond werk vond is Zied Ben Rabeh. De 26-jarige Tunesiër (foto boven) werkte in zijn vaderland bij de klantenservice van een internetfirma. Bij Holiday Park is hij entertainer; hij kruipt dagelijks in het kostuum van Wickie de Viking of sprinkhaan Flip. “De enthousiaste kinderen”, antwoordt Zied als hem gevraagd wordt naar het mooiste aspect van zijn baan. “Flip is mijn favoriete rol, kinderen zijn gek op het groene beest.”

Sky Fly in Holiday Park

Nieuwe attractie

Zied maakt zich op voor enkele warme maanden: niet alleen door de zomertemperatuur die op komst is, maar ook door het hete masker dat hij moet dragen. Maar de Tunesiër heeft het graag voor de gasten over. Die kunnen in het pretpark in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts niet alleen genieten van entertainment en spannende achtbanen als Expedition GeForce en Sky Scream, maar ook van Sky Fly. In de nieuwe attractie van Holiday Park kunnen piloten hun eigen vliegtuigje besturen en de rit zo spannend en wild maken als ze zelf willen.

2015 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Holiday Park

Meest bezochte parkprofielen