Herenhuizen in Golden Oak in Walt Disney World - Foto: © Disney

Kasten van huizen in Walt Disney World

Tien van de duurste huizen die in Florida te vinden zijn staan in Walt Disney World, in het miljonairsdorpje Golden Oak, op amper vijf kilometer van het Magic Kingdom.

In Walt Disney World liggen niet alleen de mooiste themaparken met de meest geweldige attracties, op het terrein ten zuiden van Orlando staan ook de kostbaarste huizen van Florida. Tien van de honderd allerduurste herenhuizen in deze Amerikaanse staat staan vijf kilometer ten oosten van het Magic Kingdom, op het grondgebied van Walt Disney World. Alle huizen hebben een prijskaartje van minimaal vier miljoen dollar.

Grootverdieners

Tot voor enkele jaren bouwden Amerikaanse multimiljonairs hun – vaak tweede – optrekje in het historische plaatsje Winter Park ten noorden van Orlando of in Windermere, ten westen van Universal Studios. Maar toen de Walt Disney Company in 2010 startte met de aanleg van het eigen miljonairsdorp Golden Oak, besloten veel grootverdieners daar een huis te laten bouwen. Tot verrassing van het mediabedrijf zelf was de belangstelling voor Golden Oak vanaf het begin bijzonder groot. Het ene na het andere ‘mansion’ verrees in de ‘gated community’ in Lake Buena Vista.

Toscaans en Hollands koloniaal

De tien duurste herenhuizen van Golden Oak staan aan de Enchanted Oak Drive in het wijkje Carolwood, genoemd naar Carolwood Drive in Los Angeles, waar Walt Disney een huis had. In de tuin bouwde Walt zijn eerste eigen miniatuurtrein, de Carolwood Pacific Railroad. Andere wijken in Golden Oak zijn Marceline (genoemd naar het plaatsje waar Walt zijn jeugd doorbracht), Kingswell, Silverbrook en Kimball Trace. Elk wijkje heeft zijn eigen architectuurstijl, zoals Toscaans, Venetiaans, Spaanse renaissance en Hollands koloniaal.

Clubhuis Summerhouse in Golden Oak in Walt Disney World - Foto: © Disney

Four Seasons Residences

De buurman van Golden Oak is het chique hotel Four Seasons. In januari opent het hotel zijn eigen Four Seasons Residences, vrijstaande huizen die per stuk minimaal vijf miljoen dollar moeten opbrengen. Bewoners van deze luxueuze huizen mogen – net als alle inwoners van Golden Oak – gebruikmaken van de faciliteiten van het hotel, zoals restaurants, bars, zwembaden, spa en de Tranquilo Golf Club. Bovendien heeft Golden Oak een eigen clubhuis, het Summerhouse.

Wat is Walt Disney World?

26-12-2016 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen