Hier komt de geplande nieuwe ingang van het Sprookjesbos in de Efteling - Foto: © Parkplanet

Nieuwe ingang en route Sprookjesbos

Het Sprookjesbos van de Efteling krijgt een nieuwe centrale ingang en een vernieuwde routing, die ronddwalende bezoekers moet voorkomen.

Het Sprookjesbos van de Efteling krijgt een nieuwe ingang aan de Pardoes Promenade, de hoofdstraat van het pretpark. De beroemde attractie van het Kaatsheuvelse park ‘verhuist’ daardoor van het Marerijk naar het nieuwste rijk van de Efteling, het Fantasierijk. Voor de nieuwe hoofdingang van het Sprookjesbos wordt de al jaren in onbruik zijnde horecalocatie Kogeloog omgebouwd. Alle bezoekers zullen in de toekomst hier het bos betreden (foto boven). Het eerste sprookje dat ze tegenkomen zal voortaan Langnek zijn, die als gastheer alle bezoekers welkom heet.

Majestueuze ingangspoort

Vanaf het pleintje voor Langnek worden alle bezoekers richting Roodkapje geleid. Het pad naar het Kabouterdorp wordt vanaf deze richting afgesloten. Daardoor zal er bij de gasten van de Efteling geen verwarring meer zijn over in welke richting zij het pad door het Sprookjesbos moeten volgen. “Sinds we de zij-ingang vanaf de Pardoes Promenade verbreed hebben, ontstond er veel onduidelijkheid, maar dat zal straks verleden tijd zijn omdat deze ingang tussen Pinokkio en De Rode Schoentjes dicht gaat”, zegt Efteling-directeur Fons Jurgens tegen Parkplanet. “Iedereen betreedt het Sprookjesbos dan door de grote, majestueuze ingangspoort bij Langnek. Hierdoor krijgt het Sprookjesbos ook een entree die past bij haar status.”

Doorgang voor Sprookjesbosbezoekers in In den Ouden Marskramer in de Efteling - Foto: © ParkplanetOude uit- en ingang

Inmiddels zijn de eerste werkzaamheden voor de nieuwe routing door het Sprookjesbos voltooid. De achilleshiel in de plannen voor een nieuwe hoofdentree en route was de aansluiting tussen de oude uitgang en ingang. Daartussen ligt souvenirwinkel In den Ouden Marskramer. In die souvenirshop is inmiddels een nieuwe grote deur aangebracht, waardoor er dwars door het gebouw een breed, doorlopend pad is ontstaan (foto). Over dat winkelpad lopen Sprookjesbosbezoekers voortaan richting het volgende sprookje op de route, het kasteel van Doornroosje.

Nieuwe uitgang

De gasten verlaten het Sprookjesbos straks na het Kabouterdorp, via een pad dat er ook al lag toen het sprookje Pinokkio werd gebouwd. Deze uitgangslaan komt weer uit op de Pardoes Promenade, pal naast winkeltje De Gebrande Boon.

De Efteling van A tot Z

1 april 2018 © Tekst en foto’s: Parkplanet 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)