Ontmoet Disney-figuren bij Selfie Points en met Lineberty

Natuurlijk ga je in Disneyland Paris met minstens één Disney-karakter op de foto!

De helden van Disney hebben in Disneyland Paris vaste plekken waar ze poseren met hun fans, de zogenaamde Selfie Points of Points Selfie. Sommige ontmoetingen moeten vooraf worden gereserveerd met de app Lineberty.

Selfie Point met Daisy Duck in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Selfie Points

Om afstand tot elkaar en de Disney-karakters te kunnen bewaren zijn op verschillende plaatsen in de twee parken Points Selfie of Selfie Points ingericht. De Disney-figuren blijven op afstand, maar zijn zo opgesteld dat je een mooie selfie met ze kunt maken. Alle helden uit Disney-, Pixar-, Marvel- en Star Wars-films zijn present, elk poserend in een passend decor. Donald of Daisy Duck poseren op Town Square in Disneyland Park en met Darth Vader en Chewbacca op de foto kan bij Star Port, bij de attractie Star Tours. Anna, Els, Kristoff, Sven en Olaf uit Frozen kun je ontmoeten bij de attractie Animation Celebration in Walt Disney Studios Park. In het filmpark poseren de Marvel Super Heroes in het Studio Theatre, vind je Mickey Mouse bij Animagique Theatre, waar ook de Disney-prinsessen regelmatig verschijnen. Deze locaties zijn tijdelijk voor de duur van de coronaperiode; waar de reguliere meet & greet-locaties zijn lees je verderop in dit artikel.

Selfie Point met Assepoester in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Reserveren met Lineberty

Sommige Selfie Points – zoals die waar de hoofdrolspelers uit Frozen te zien zijn – zijn alleen toegankelijk met een vooraf gemaakte reservering. Disneyland Paris maakt daarbij gebruik van de app Lineberty, die gratis te downloaden is voor Android Lineberty appen iOS. Lineberty is een Franse app – maar met ook Engelse teksten – die voorkomt dat je lang in een rij moet wachten. Franse attractieparken maken gebruik van de app – naast Disneyland bijvoorbeeld Futuroscope – maar ook winkelketens als Monoprix en Leroy Merlin zetten Lineberty in om hun klanten lang wachten te besparen.

Zo maak je een reservering

Wie de app Lineberty gedownload heeft in de App Store of in Google Play én in de parken aanwezig is kan een reservering maken. Open de app, selecteer ‘Disneyland Paris’ en geef aan in welk park je bent. Daarna selecteer je de meet & greet of voorstelling waarvoor je wilt reserveren en vermeld je met hoeveel personen je bent. Je staat dan in de virtuele wachtrij en kunt zien hoe lang de geschatte wachttijd is. Als je bijna aan de beurt bent, krijg je een melding op je smartphone. Disneyland zet de app steeds vaker in, bijvoorbeeld ook voor de muzikale seizoensshows The Lion King: Rhythms of the Pride Lands in Disneyland Park en The Jungle Book Jive in de Stunt Show Arena in Walt Disney Studios. Belangrijk is om vroeg te reserveren, want de ontmoetingen met Disney-figuren en shows zijn populair en de plaatsen beperkt.

Winnie the Pooh in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Main Street, U.S.A.

In en rond Main Street, U.S.A. bevinden zich de vaste meet & greet-locaties van klassieke Disney-karakters. Je treft Minnie Mouse aan op Town Square, meteen bij binnenkomst in Disneyland Park. Ze staat in de linkerhoek van het plein, voor de ingang van het Boarding House, naast de Liberty Arcade.

Goofy staat op hetzelfde plein als Minnie, op Town Square, maar dan in de rechterhoek, voor de ingang van de Discovery Arcade.

Donald Duck verschijnt regelmatig op het kleine podium tussen Main Street, U.S.A. en Central Plaza. Sla aan het einde van Main Street – meteen na Casey’s Corner – linksaf. Je vindt de meet & greet van Donald tegen de wand. Ook Peter Pan en Stitch laten zich daar regelmatig zien.

Frontierland

Jessie of Woody uit Toy Story gaan met gasten op de foto voor restaurant Cowboy Cookout Barbecue.

Wat kosten tickets voor Disneyland Paris?

Ontmoet stripfiguren in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Adventureland

Knabbel, Babbel en Baloe de Beer dollen met de gasten naast restaurant Hakuna Matata in Adventureland.

Aladdin mengt zich onder de bezoekers op het pleintje van de Adventureland Bazar, waar ook zijn eigen attractie Le Passage Enchanté d’Aladdin zich bevindt.

Pluto laat regelmatig zijn snuit zien bij restaurant Colonel Hathi’s Pizza Outpost.

Wie Peter Pan wil ontmoeten begeeft zich naar zijn schip op Adventure Isle, naast de grote rots in de vorm van een doodskop.

Boek een onvergetelijk verblijf in Disneyland Paris

Ontmoet Donald Duck en Daisy in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Fantasyland

In Fantasyland kun je een vrolijk dansje maken met Alice uit Wonderland. Logischerwijs tref je haar aan tussen haar twee eigen attracties in: tussen Alice’s Curious Labyrinth en Mad Hatter’s Tea Cups.

Winnie de Pooh en zijn vriendjes ontmoeten hun bewonderaars bij de attractie Le Pays des Contes de Fées, aan de andere kant van de spoorlijn in Fantasyland, links van It’s a small world en de Hollandse windmolen.

In Fantasyland bevinden zich ook de gebouwen waar je de hele dag met Mickey Mouse en de Disney-prinsessen op de foto kunt. Mickey ontmoet je in het theater Meet Mickey Mouse. Je vindt deze locatie naast het wonderlijke doolhof van Alice. In zijn kleedkamer in het theater laat Mickey je zijn beste goocheltrucs, kostuums en rekwisieten zien.

In het Princess Pavilion kun je op de foto met één van de geliefde Disney-prinsessen. De ontmoet- en groet-locatie van de koninklijke hoogheden ligt links van It’s a Small World. Voor het gebouw van de prinsessen staat een bord met welke prinsessen die dag aanwezig zijn en er staan automaten waar je een kaartje met het tijdstip waarop je aan de beurt bent kunt halen. Je hoeft dan niet urenlang in de rij te staan.

Discoveryland

Naast de ingang van Star Tours ligt Starport, de vaste plek waar fans van Star Wars onder meer Darth Vader kunnen spreken.

Ontmoet Knabbel of Babbel in Disneyland Paris - Foto: © Adri van Esch

Walt Disney Studios

Goofy huppelt regelmatig over het Place des Frères Lumière, het centrale plein van het park in de Front Lot.

Op Toon Plaza in themagebied Toon Studios wisselen Buzz Lightyear, Pluto en Woody elkaar af.

Ook in Toon Studio, maar dan op de Place de Rémy, tref je Rémy en Emile uit de tekenfilm Ratatouile.

In de attractie Animation Celebration ontmoet je sneeuwpop Olaf, Elsa, Anna en Kristoff uit de populaire animatiefilm Frozen.

Eten met Mickey

Er zijn nog veel meer plekken waar je Disney-figuren kunt zien. Met een beetje geluk loop je ze onderweg in de parken tegen het lijf en in ieder geval kun je altijd naar ze zwaaien tijdens de middagparade in het Disneyland Park. Wie wat rustiger de tijd wil om met Mickey, Goofy of de Disney-prinsessen op de foto te gaan, boekt een ontbijt, lunch of diner met de karakters. Ontbijten met de prinsessen kan in Auberge de Cendrillon in Fantasyland of in Plaza Gardens met Mickey en zijn vriendjes. Voor een lunch of diner met de Disney-karakters kun je terecht bij Auberge de Cendrillon, Inventions in het Disneyland Hotel of Café Mickey in Disney Village.

Nog meer shows en entertainment

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)