John Wick-achtbaan voor Motiongate Dubai

Six Flags-achtbanen naar Dubai Parks

Twee parken in de pretparkenclave Dubai Parks krijgen achtbanen van het geannuleerde Six Flags Dubai.

Naast filmpark Motiongate, Legoland en Bollywood Park zou in de woestijn ten zuiden van Dubai-stad een vierde pretpark verrijzen, zo was het plan. Six Flags had ook een oogje laten vallen op de regio in het Midden-Oosten waar de bomen tot aan de hemel lijken te groeien. De Amerikaanse parkenketen wilde – net als de Europese collega’s Parques Reunidos (exploitant van Motiongate en Bollywood Park) en Merlin Entertainments (Legoland) – ook graag een graantje meepikken uit de ruif van wat hét attractieparkenmekka van de wereld had moeten worden. Six Flags Dubai moest eind 2019 open gaan, maar het liep bepaald niet storm in de pretparkenclave van Dubai Parks. Six Flags koos eieren voor zijn geld en schrapte de vestiging bij Dubai begin 2019.

Hybride achtbaan voor Bollywood Park Dubai

Baanstukken

De grondwerkzaamheden voor Six Flags Dubai waren al gestart en het bedrijf had al tientallen attracties besteld. Voor sommige achtbanen lagen de baanstukken en supports reeds klaar op het terrein. De bestelde en soms al geleverde attracties worden nu verdeeld over de bestaande parken. In 2021 gaan vier van de voor Six Flags bestemde achtbanen open in twee andere pretparken: twee in Motiongate en twee in Bollywood Park.

John Wick

Het op Hollywood geïnspireerde themapark Motiongate gaat met de twee achtbanen zijn themagebied Lionsgate uitbreiden. Lionsgate, waar nu al de lanceerachtbaan Capitol Bullet Train van fabrikant Mack Rides staat, wordt aangevuld met de achtbanen John Wick: Open Contract en Now You See Me: High Roller. De John Wick-baan is gethematiseerd rond de film uit 2014 met dezelfde naam en Keanu Reeves in de hoofdrol. Now You See Me is een film uit 2013.

4th Dimension

John Wick: Open Contract is een zogenaamde 4th Dimension-baan van het Amerikaanse bedrijf S&S Sansei Technologies. De acht passagiers per treintje hangen naast de baan en zitten in stoeltjes die tijdens de rit 360 graden voorover en achterover kantelen. De grillig vormgegeven baan is 310 meter lang en de voertuigen bereiken snelheden tot 64 kilometer per uur. Het station van John Wick: Open Contract is gevestigd in een replica van The Continental, het hotel uit de film waar leden van de criminele onderwereld elkaar in het geheim treffen.

Achtbaan Now You See Me: High Roller voor Motiongate Dubai

Familievriendelijk

Achtbaan Now You See Me: High Roller is meer familievriendelijk. De draaiende rollercoaster van de Duitse bouwer Maurer Rides wordt wel de snelste ter wereld, met topsnelheden tot zeventig kilometer per uur. De beide banen verrijzen in het themagebied Lionsgate, gewijd aan de filmproducent achter blockbusters als The Hunger Games en Rambo. Met de twee nieuwe achtbanen komt het totaalaantal op zeven en wordt Motiongate Dubai het park met de meeste rollercoasters in het Midden-Oosten.

Hybride achtbaan voor Bollywood Park Dubai

Primeur

Twee andere voor Six Flags Dubai bedoelde achtbanen gaan naar Bollywood Park, het park waarin de filmindustrie van India centraal staat. Voor Bollywood Park zijn de achtbanen een primeur, het in 2016 geopende themapark had nog geen rollercoasters. In het attractiepark komen een hybride achtbaan – van hout en staal, zonder loopings – en een 44 meter hoge PowerSplash van Mack Rides, vergelijkbaar met Pulsar in Walibi Belgium. Het streven van Dubai Parks is om de nieuwe attracties begin 2022 voor het publiek open te stellen.

Motiongate, Bollywood Park en Legoland

20 oktober 2020 © Tekst: Adri van Esch – Artist impressions: Dubai Parks

Meest bezochte parkprofielen