Efteling Grand Hotel wordt groots en uitnodigend

Het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling krijgt de naam Efteling Grand Hotel. Het imposante gebouw krijgt een grootse uitstraling.

De open architectuur met verwijzingen naar de rijke historie maakt het Efteling Grand Hotel herkenbaar en uitnodigend. Een van de blikvangers is de reusachtige klok met slinger, hoog in het groen geoxideerde koperen dak met zeven torens. Zeven – het getal van het sprookje – speelt een belangrijke rol bij het hotel: naast zeven torens heeft het gebouw ook zeven verdiepingen. Het pand krijgt zandstenen ornamenten, schoon metselwerk en patina daken, die qua kleur heel goed passen bij het water en het bos om het hotel heen.

Aangename pleisterplaats

De opvallende glazen serre krijgt een klassieke vormgeving en verdeelt zich over twee verdiepingen. Het groene plein tussen hoofdentree Huis van de Vijf Zintuigen en het nieuwe hotel vormt een aangename pleisterplaats voor hotelgasten en parkbezoekers. De negen meter hoge en zestien meter brede arcadeboog, waardoor bezoekers straks het park in lopen, zorgt voor een indrukwekkende binnenkomst. De voorgevel van het indrukwekkende gebouw is 106 meter breed.

Herkenning met eigen karakter

Het Efteling Grand Hotel is gelegen achter de hoofdentree van het park, met uitzicht op Aquanura en het Sprookjesbos. “Deze imposante en unieke toevoeging komt op misschien wel de meest centrale plek van de Wereld van de Efteling”, vertelt Sander de Bruijn, hoofdontwerper van het nieuwe hotel. “Passend bij onze gebiedsvisie wordt het hele gebied rondom het nieuwe hotel aangepakt. Daarbij hebben wij ons laten inspireren door elementen uit de historie van het park en door Scandinavische havensteden. Dit hotel past qua ontwerp bij andere karakteristieke gebouwen in de Efteling, maar krijgt door zijn vorm en functie een geheel eigen karakter. Het groen en het water vormen de verbindende factor. Hotelgasten, maar ook bezoekers van het attractiepark, kunnen straks van vroeg tot laat de wonderlijke omgeving van deze nieuwe pleisterplaats ontdekken.”

Voorzieningen

Het Efteling Grand Hotel krijgt 143 kamers en circa zevenhonderd bedden. Hiermee komt het totaal aantal bedden binnen de Wereld van de Efteling op bijna 3900. Daarnaast krijgt het nieuwe hotel een spa met zwembad. De twee restaurants, één op de begane grond en één op de eerste verdieping, krijgen zitgelegenheid binnen, in de serre en op het terras met uitzicht op watershow Aquanura. Er komen twee winkels in het hotel met een totaaloppervlakte van ruim 450 vierkante meter die gelegenheid bieden om een souvenir aan te schaffen. De winkels en restaurants zijn toegankelijk voor zowel hotel- als parkbezoekers. Naar verwachting opent Efteling Grand Hotel in 2025.

Efteling Grand Hotel wordt echt Grand
De Efteling van A tot Z

6 april 2022 © Beeld: Efteling

Meest bezochte parkprofielen