Frans museum exposeert pretparkhoedjes

Tot oktober worden in het Franse Musée du Chapeau hoeden tentoongesteld afkomstig uit Puy du Fou en Disneyland Paris.

Zeg niet dat in pretparken geen kunst wordt gemaakt. Neem de hoeden die in attractieparken worden ontworpen en gebruikt in shows en voor de karakters: die zijn zo fraai en kunstzinnig dat het Zuid-Franse Musée du Chapeau er een speciale tentoonstelling aan wijdt.

Artistiek hoogstaand

Het Atelier-Musée du Chapeau in Chazelles-sur-Lyon zet showhoeden uit het theater, de opera, de bioscoop en het attractiepark in de schijnwerpers. Al deze uitgaansgelegenheden maken volgens het museum hoeden, als onderdeel van de showkostuums, die artistiek hoogstaand zijn. In het Musée du Chapeau worden tot 2 oktober zestig hoofddeksels gepresenteerd. De creaties zijn onder meer afkomstig van de befaamde Moulin Rouge en de Opéra, beide in Parijs, en van de themaparken Puy du Fou en Disneyland Paris.

Costuming Workshop

De showhoeden van Disneyland Paris komen van de jubileumshow Dream… and Shine Brighter, van Mickey’s Dazzling Christmas Parade, de show Lion King: Rhythms of the Pride Lands, Mickey’s Halloween Celebration en Disney Stars on Parade. De creaties zijn in eigen huis ontworpen en gefabriceerd. De afdeling die daarvoor verantwoordelijk is, is de Costuming Workshop. Het aantal medewerkers dat in dit atelier werkt varieert, afhankelijk van het seizoen. Door het jaar heen werken er gemiddeld zo’n veertig cast members.

Atelier-Musée du Chapeau, 31 Rue Martouret, 42140 Chazelles-sur-Lyon, Frankrijk, vijftig kilometer ten zuidwesten van Lyon. www.museeduchapeau.com

15 juni 2022 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen