Illusionist Christian Farla wordt Sherlock Holmes in Movie Park

Christian Farla brengt in juli en augustus de show Sherlock Holmes - A Game of Mystery in Movie Park Germany. Het is de achtste keer dat de illusionist op een affiche van een pretpark staat.

De Nederlandse illusionist Christian Farla kan een nieuwe naam toevoegen aan het lijstje met pretparken waar hij een show heeft verzorgd. De Rotterdammer staat van 1 juli tot en met 28 augustus op het podium van de grote theaterhal Studio 7 in Movie Park Germany. In het Duitse filmpark speelt hij de hoofdrol in de voorstelling Sherlock Holmes – A Game of Mystery.

Achtste pretpark

Movie Park Germany is het achtste Europese pretpark waar Christian Farla op de planken staat. In 2003 en 2004 volgde hij zijn collega Hans Klok op als magiër in de Wonderlijke Efteling Show. In 2009 won Farla een Big E Award van de internationale attractieparkenfederatie IAAPA voor zijn show in Walibi Holland. In totaal gaf Christian al vierduizend shows in Duitsland, waaronder drie seizoenen lang in Phantasialand bij Keulen. De illusionist vertoonde zijn kunsten ook in Drievliet, Bobbejaanland, Walibi Belgium en Blackpool Pleasure Beach.

Victoriaans Londen

De voorstelling Sherlock Holmes – A Game of Mystery voert bezoekers van Movie Park Germany terug naar het Londen aan het einde van de negentiende eeuw. In de Engelse hoofdstad verdwijnen mensen op onverklaarbare wijze; de kranten staan er bol van. Meester-detective Sherlock Holmes wordt gevraagd dit mysterie op te lossen. Uit zijn onderzoek komt naar voren dat zijn aartsvijand professor Moriarty achter de mysterieuze verdwijningen zit. In de voorstelling versmelten illusie en werkelijkheid met elkaar; mensen verdwijnen en verschijnen weer. Op het einde staan Holmes en Moriarty tegenover elkaar, maar er kan maar één de winnaar zijn.

Innige geschiedenis

Christian Farla kijkt enorm uit naar zijn voorstellingreeks in Movie Park, zegt hij. “Het is mijn favoriete pretpark, en film en magie hebben een innige geschiedenis samen sinds Georges Méliès.” Méliès was een Franse filmpionier en illusionist. Hij had in 1886 zijn eerste theateroptreden als goochelaar en maakte vanaf 1896 films met zijn eigen productiemaatschappij. Onderdeel van de illusieshow in Movie Park Germany is onder meer Christian Farla’s unieke illusie The Jaws Escape, en ook spectaculaire trucs als Eclipse en Double Spiker zijn te zien in de voorstelling.

‘Movie Park is één grote speeltuin voor mij’

21 juni 2022 © Beeld: Movie Park Germany

Meest bezochte parkprofielen