Op tornadojacht in het Franse Futuroscope

Bezoekers van Futuroscope gaan op tornadojacht in Chasseurs de Tornades, een combinatie van filmbeelden op een 360 graden-scherm, een draaiend platform en speciale effecten.

Als een onderdeel van een driehonderd miljoen euro kostend investeringsplan dat Futuroscope in enkele jaren tijd een nieuwe impuls moet geven werd op 2 juli de nieuwste attractie toegevoegd. Liefst 21 miljoen euro kostte de belevenis Chasseurs de Tornades, de grootste investering in één enkele attractie van het Franse themapark tot nu toe. Voor dat bedrag heeft Futuroscope een wereldprimeur: een draaiend, stijgend, dalend en kantelend platform waarop tegelijk honderdtwintig bezoekers kunnen plaatsnemen.

Extreme wervelwind

Het verhaal van Chasseurs de Tornades vertelt over onderzoeker Mélanie Melville en tornadojager Alex Faure die samen het apparaat TromBX hebben ontwikkeld dat tornado’s kan ‘blussen’. De twee gaan in een off the road-wagen op pad om hun uitvinding te testen als het themapark in Poitiers bedreigd wordt door een extreme wervelwind. De toeschouwers gaan mee op de tornadojacht in een show die ongeveer vijf minuten duurt.

Immersieve ervaring

Bezoekers nemen plaats op het ronde platform dat omringd wordt door een 360 graden-LED-scherm. Met een hoogte van acht meter heeft het scherm een totaaloppervlakte van 420 vierkante meter. In het scherm kunnen panelen openschuiven, waardoor een toneel zichtbaar wordt. Daarop zijn fysieke showsets te zien, zoals het voertuig waarmee Melville en Faure op tornadojacht gaan. 4D-elementen als regen, rook en wind zorgen voor een immersieve ervaring.

Lees verder onder de foto

Motion Theatre

Het plateau is een Motion Theatre van Dynamic Attractions, dat vestigingen heeft in onder meer Vancouver en Orlando. De attractiebouwer leverde ook ritsystemen aan Disney en Universal. Het cirkelvormige roterende theaterplatform beweegt op drie assen, waardoor het omhoog en omlaag kan en licht kan kantelen. Het platform kan met een maximale snelheid van dertig kilometer draaien. Een volledige omwenteling neemt slechts zeven seconden in beslag. De nieuwe attractie Chasseurs de Tornades ligt in Futuroscope tussen achtbaan Objectif Mars en filmtheater Arthur, l’aventure 4D in.

Attractiepark in Frankrijk

3 juli 2022 © Beeld: Futuroscope, Département Vienne

Meest bezochte parkprofielen