Toverland breekt jaarrecord: meer dan één miljoen bezoekers

Toverland in Sevenum verwelkomde op 17 december de miljoenste bezoeker van het jaar. Voor het Limburgse attractiepark is dat een unicum: nooit eerder ontving het pretpark zoveel bezoekers in één jaar.

De miljoenste bezoeker van Toverland kwam uit Zuid-Holland. De gelukkige was de negenjarige Pien Polman uit Voorburg. Om precies één minuut voor half twaalf passeerde zij de poorten bij de ingang. Daar stonden Stephan Satijn, lid van de Gedeputeerde Staten van Limburg, en Jean Gelissen jr., de algemeen directeur van Toverland, haar en haar gezin op te wachten met een cheque, champagne en bloemen. Ook ontving de familie Polman een jaar lang gratis toegang tot Toverland.

Compleet verrast

“Wat tof, we zijn compleet verrast!”, vertelde vader Hilco. “Dit maakt deze dag nog leuker.” Directeur Jean Gelissen jr. zei blij en trots te zijn dat Toverland dit jaar al meer dan één miljoen bezoekers mocht ontvangen. “Sinds onze eerste openingsdag, 19 mei 2001, is dit een droom die we als familiebedrijf hadden. Met onze grootschalige uitbreiding in 2018 kwam deze stap steeds dichterbij en nu, na enkele lastige coronajaren, is dit een geweldige overwinning die we met het hele Toverteam hebben behaald!”

Bezoekersrecord

Ondanks coronasluitingen en beperkingen in bezoekerscapaciteit ontving Toverland vorig jaar 717.500 bezoekers. Dat was een stijging van 34 procent ten opzichte van 2020. Het vorige bezoekersrecord stamt uit 2019: toen mocht het snelgroeiende park 862.000 gasten verwelkomen. Met nog negen openingsdagen te gaan in 2022 zet Toverland dit jaar weer een nieuw record met meer dan één miljoen bezoekers.

Vier nieuwe attracties

De poorten van Toverland zijn ook in de winter open: voor het eerst is het gehele park in wintersfeer gedompeld onder de noemer Winter Feelings. Het park is versierd met miljoenen lichtjes en het entreegebied is omgetoverd tot Winter Laguna, met onder andere een outdoor schaats- en tubingbaan. Ook 2023 wordt voor het pretpark in Sevenum extra feestelijk met de komst van vier nieuwe attracties voor het hele gezin in themagebied Avalon.

Testritjes in de nieuwe attracties van Toverland, hier kan het

17 december 2022 © Foto: Toverland

Meest bezochte parkprofielen