Testritjes in de nieuwe attracties van Toverland, hier kan het

Volgend jaar opent Toverland vier nieuwe attracties. Wie de attracties nu al wil beleven, hoeft niet tot 2023 te wachten, maar moet wel een stukje reizen.

In de loop van 2023 openen in Toverland vier nieuwe attracties in het themagebied Avalon. Het nieuwe aanbod bestaat uit twee grote en twee kleinere attracties, een investering van in totaal tien miljoen euro. De nieuwe belevenissen van het attractiepark in Sevenum zijn niet uniek, maar door de thematisering zullen ze de gasten wel nog meer in de mythische wereld van tovenaar Merlijn trekken. Wie alvast een testritje wil maken in de nieuwigheden van Toverland kan dat. Maar er moeten wel wat kilometers voor worden afgelegd.

Lees verder onder de afbeelding

Pixarus

De eerste grote nieuwe attractie is Pixarus. In deze ‘Flight School of Magic’ krijgen de leerlingen vliegles van tovenaar Merlijn. Gasten kunnen zelf bepalen hoe hun vlucht eruit zal zien door het besturen van hun eigen voertuig en hoe vaak ze hierbij over de kop gaan. De molen met twaalf vliegtuigjes wordt gebouwd op een unieke locatie, namelijk in de schuin gezette bocht (helix) van achtbaan Fēnix. Hierdoor zullen beide attracties rakelings langs elkaar vliegen.

Lees verder onder de afbeeldingen

Wild Wings

Pixarus wordt gebouwd door de Duitse firma Gerstlauer Amusement Rides. Hetzelfde bedrijf is verantwoordelijk voor de attractie Wild Wings in Duinrell. De bovenkant van de vliegtuigmolen in Wassenaar is iets lager dan die in Sevenum: 22 meter versus 27 meter, omdat Pixarus op een vijf meter hoog platform komt te staan. Ook in Duinrell kan elke berijder zelf kiezen of hij een rustig zweeftochtje maakt of – door de vleugels van het vliegtuigje met hendels heen en weer te bewegen – over de kop vliegt. Wie dat behendig doet, kan tot wel veertig ‘rolls’ per minuut maken. Wild Wings in Duinrell opende in 2016.

Lees verder onder de afbeelding

Dragonwatch

Dragonwatch is een familievriendelijke valtoren die vanaf 17 meter hoogte een mooi uitzicht gaat bieden over Toverland. Gasten worden omhoog getakeld in een van de zes 6-persoons zetels. Na een korte stop bovenin storten ze meerdere keren de diepte in, met een snelheid van 19 kilometer per uur. De totale hoogte van de toren, die aan de rand van Avalon komt te staan, bedraagt zo’n veertig meter.

Lees verder onder de foto

Toy Soldiers Parachute Drop

Wie deze valtoren nu al wil beleven, moet naar Walt Disney Studios Park bij Parijs. Daar staat in het themagebied Toy Story Playland de Toy Soldiers Parachute Drop, een vergelijkbare attractie die – net als straks Dragonwatch in Toverland – gefabriceerd is door Intamin Amusement Rides. In Toy Soldiers Parachute Drop maken de bezoekers een parachutesprong van 25 meter. De toren ontving de eerste bezoekers op 17 augustus 2010. Een jaar later opende een replica in Hong Kong Disneyland, maar om die te beleven moeten heel wat kilometers meer worden overbrugd.

De strijd is gestreden: meer kleur en vrolijkheid in Avalon

Jumping Juna

Toverland tovert de attractie Jump Around van de Italiaanse bouwer Zamperla om tot Jumping Juna. De kinderdraaimolen wordt gebouwd aan de voet van Dragonwatch. Het bijbehorende verhaal is dat de speelse eenhoorn Juna en het ondeugende draakje Sparky – twee nieuwe karakters in Toverland – een verkleedfeestje organiseren. Er zijn zes voertuigen: drie in de vorm van Juna en drie als Sparky. Soortgelijke attracties staan in de Plopsa-parken in De Panne, Hasselt en Coevorden. Daar zijn de gondels vormgegeven als groene kikkers en heeft de attractie de simpele naam De Kikkers.

Lees verder onder de afbeelding

Garden Tour

De laatste nieuwe attractie voor 2023 heeft een heel eigen karakter: jonge bezoekers maken een ritje door de kruidentuin van tovenaar Merlijn. In deze Garden Tour van 131 meter langs bijzondere flora en fauna ontmoeten gasten de magische wezens van Avalon. Kinderen kunnen deze verrassende tour zowel zelfstandig als met hun ouders ervaren. Ouders kunnen ook vanaf de zijlijn toekijken. De zes wagentjes zijn ontworpen door Toverland zelf. Elk karretje wordt getrokken door een enorme bij die zo groot geworden is omdat het beestje een toverdrankje op heeft. De wagentjes worden geleverd door het Duitse Metallbau Emmeln. Deze fabrikant leverde ook de kleine oldtimers die sinds 2019 op De Oude Tufferbaan van de Efteling rijden.

‘Opperhoofd zijn van Toverland geeft vleugels’

18 september 2022 © Concept art: Toverland – Foto’s: Adri van Esch, Duinrell

Meest bezochte parkprofielen