500 drones in nieuwe avondshow Walt Disney Studios

Disneyland Paris krijgt een tweede show met verlichte drones. Naast Disney D-Light in Disneyland Park komt in Walt Disney Studios de show Avengers: Power the Night, met liefst vijfhonderd drones.

Om het dertigjarig bestaan te vieren trakteerde Disneyland Paris de bezoekers in 2022 op een nieuwe, spectaculaire show: Disney D-Light. Meest opvallende element in deze korte voorstelling rond het kasteel van Doornroosje zijn de tweehonderd verlichte drones die in de lucht diverse figuren vormen, zoals het jubileumlogo (foto onder). De Franse Disney-vestiging heeft de smaak van gasten imponeren met drones te pakken: vanaf 28 januari heeft ook het naastgelegen Walt Disney Studios Park een eigen droneshow.

Avengers: Power the Night

Disney D-Light werd niet alleen enthousiast ontvangen door de bezoekers van Disneyland Park, ook de attractieparkenbranche zelf loofde de innovatieve voorstelling: Disney D-Light werd in september uitgeroepen tot ‘Best Live Entertainment 2022’ tijdens de uitreiking van de Park World Excellence Awards in Londen. Reden temeer voor Disney om ook het aanpalende filmpark een eigen nachtelijke droneshow te geven. Van 28 januari tot en met 8 mei kunnen bezoekers genieten van Avengers: Power the Night, een avondshow die de lucht verlicht op en rondom de Hollywood Tower of Terror in Walt Disney Studios Park.

Vuurwerk en videoprojecties

In de voor Disney wereldwijd unieke show, die volledig is gewijd aan de Marvel Super Heroes, zullen formaties met tot vijfhonderd drones het luchtruim kiezen. Net als bij Disney D-Light komen de drones van het in Bordeaux gevestigde bedrijf Dronisos, de Europese leider in droneshows. Daarnaast omvat de voorstelling vuurwerk en videoprojecties met onder meer Captain America, Captain Marvel, Scarlet Witch en – voor het eerst in Disneyland Paris – Shang-Chi.

Marvel-soundtrack

De voorstelling wordt omlijst door een soundtrack van de meest iconische Marvel-scores. De muziek werd speciaal voor Avengers: Power the Night gespeeld door een symfonieorkest bestaande uit meer dan zeventig muzikanten. De soundtrack werd opgenomen in de beroemde Abbey Road Studios in Londen.

Verlichte drones nieuwe showstopper in avondvoorstelling

10 januari 2023 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen