Jarig Disneyland trakteert op tuinen en drones

Disneyland Paris bestaat dertig jaar. De jarige verrast de bezoekers met Gardens of Wonder en verlichte, in de lucht dansende drones.

Disneyland Parijs bestaat dertig jaar. Het Disneyland Park, de hotels en het uitgaanscentrum openden op 12 april 1992 voor het eerst de poorten. In die dertig jaar ontving de Disney-enclave ten oosten van Parijs 375 miljoen bezoekers, werden er dertigduizend kostuums ontworpen in de eigen ateliers en werden er tweehonderd shows geproduceerd. Met shows gaat het park in 2022 zijn verjaardag ook vieren. Meerdere keren per dag wordt op het Central Plaza voor het kasteel van Doornroosje – dat er na een grondige renovatie weer als nieuw uitziet – de voorstelling Dream… and Shine Brighter opgevoerd. Voor de show, waaraan dertig Disney-karakters en dansers meedoen, zijn nieuwe kleurrijke praalwagens gebouwd en is een eigen soundtrack opgenomen.

Drones

Voordat de avondshow Disney Illuminations begint wordt een extra voorshow opgevoerd: Disney D-Light. In de voorstelling worden videoprojecties gecombineerd met verlichte fonteinen, lichteffecten, mist, beroemde Disney-liedjes en tweehonderd drones. Het gebruik van verlichte drones die in de lucht een choreografie opvoeren en samen onder meer het veelgeprezen 30-logo vormen is een primeur voor een Disney-park. De drones worden ingezet tijdens de finale van Disney D-Light. Dan klinkt ook het nieuwe themalied van de dertigste verjaardag: Un monde qui s’illumine. Deze soundtrack werd met een symfonieorkest opgenomen in de beroemde Abbey Road Studios in Londen.

Verlichte drones nieuwe showstopper in avondvoorstelling

Gardens of Wonder

Het jubileumjaar van Disneyland Park wordt ook luister bijgezet door de Gardens of Wonder, tien thematuinen voor het kasteel van Doornroosje. In de tuinen staan dertig gestileerde kunstwerken van populaire Disney- en Pixar-figuren. Elk van de tien perken heeft een eigen thema. Zo staan in de Garden of Asia beelden van Baymax uit Big Hero 6, Mushu uit Mulan en Sisu uit Raya and the Last Dragon. In de twee Royal Gardens staan sculpturen van zes Disney-prinsessen. De beelden draaien en zijn zo geverfd dat ze schitteren in het zonlicht. Daarnaast zorgen speciale lichtgevende planten in de perken voor een speciaal effect in de avond.

Avengers Campus

De viering van het dertigjarig bestaan van Disneyland Paris start op 6 maart. Hoogtepunt van de feestelijkheden wordt ongetwijfeld de langverwachte opening van het nieuwe themagebied Avengers Campus in Walt Disney Studios Park. De nieuwe themazone rond de karakters van Marvel is vanaf de zomer te bezoeken.

Boek entree en verblijf rechtstreeks bij Disneyland Paris
Disney over de hele wereld

25 januari 2022 © Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen