Paul van Loon schrijft kinderboek ‘Danse Macabre – Het begin’

Ga nóóit naar de abdij, daar sluimert het kwaad en sluipt het onheil rond. Maar Florian en Isabella slaan het verbod van hun pleegvader in de wind. Zo begint het nieuwe boek ‘Danse Macabre - Het begin’ van schrijver Paul van Loon.

De bekende kinderboekenschrijver Paul van Loon gaat het ware verhaal onthullen achter Danse Macabre, de nieuwe griezelattractie van de Efteling die in het najaar opent. Het boek Danse Macabre – Het begin vertelt de bloedstollende gebeurtenissen die plaatsvonden vóór het spookspektakel dat wacht in de mysterieuze abdij. Florian en Isabella krijgen te horen dat ze absoluut niet naar de oude abdij mogen gaan. Volgens hun pleegvader Damian gebeuren daar mysterieuze dingen. Stiekem gaan ze toch. Op 13 oktober 1876, de avond dat het orkest waarin Damian violist is het beroemde muziekstuk Danse Macabre van componist Camille Saint-Saëns speelt. Joseph Charlatan is de dirigent van het orkest. Verborgen achter de koorbanken zien Florian en Isabella hoe een zwarte schaduw over de muzikanten trekt en de abdij begint in te storten. De brokstukken vallen om hen heen. Ze moeten ontsnappen.

Het Onnoembare

Zo begint het verhaal dat Paul van Loon vertelt. Het is een avontuur vol gevaar; de kinderen moeten op de vlucht voor Het Onnoembare, dat op zoek is naar Isabella. In het boek, dat geschikt is voor lezers vanaf negen jaar, wordt duidelijk waarom Het Onnoembare achter Isabella aan zit en wat hij van haar wil. Danse Macabre – Het begin verschijnt begin oktober, rond de tijd dat ook de nieuwe attractie Danse Macabre wordt geopend. Paul van Loon schreef al zes andere boeken die zich in de Efteling afspelen: Raveleijn, De bende van de Witte Veer en Het bloed van de laatste draak zijn gesitueerd in de magische stad Raveleijn, de Brabantse schrijver maakte twee boeken over de Sprookjessprokkelaar en één kinderboek uit de populaire serie Dolfje Weerwolfje speelt zich af in het attractiepark: Weerwolfnachtbaan.

Beloofd is beloofd: Danse Macabre herbergt stukjes Spookslot
Dynamic Motion Stage in Danse Macabre combinatie van ritelementen

10 juni 2024 © Tekstbewerking: Parkplanet – Boekomslag (nog niet definitief): Uitgeverij Leopold

Meest bezochte parkprofielen