Geisterschloss in Europa-Park heet voortaan Castello dei Medici

Het spookkasteel Geisterschloss in het Duitse Europa-Park kreeg een nieuwe thematisering en gaat vanaf nu als Castello dei Medici door het leven. De storyline van de darkride draait om Lorenzo de’ Medici.

Europa-Park vernieuwde de afgelopen maanden het populaire spookhuis Geisterschloss in het Italiaanse themagebied. Een aantal scènes werd opnieuw vormgegeven en bestaande animatronics werden aangepast. Bovendien is een deel van de attractie opnieuw gethematiseerd. In het Castello dei Medici worden de gasten in kleine gondels door het paleis vervoerd, waarbij ze omgeven zijn met spookachtige stemmen en griezelige figuren. Bezoekers kunnen zich verheugen op bekende scènes in de oorspronkelijk in 1982 geopende attractie, maar ook op nieuwe griezelscènes.

Lees verder onder de foto’s

Lorenzo de’ Medici

Het verhaal van het spookkasteel draait nu rond Lorenzo, een karakter gebaseerd op een historische figuur uit de vroege Italiaanse renaissance, Lorenzo de’ Medici. Lorenzo is een telg uit de Medici-familie, een invloedrijke politieke en bankiersdynastie die van de vijftiende tot de achttiende eeuw over Florence en Toscane regeerde. Zijn succes komt abrupt tot een einde door de verraderlijke familie Pazzi. Lorenzo wil wraak nemen en komt in het bezit van een oude stenen tablet met vreemde symbolen en betekenisvolle geschriften. De tekst belooft onsterfelijkheid aan iedereen die zijn instructies volgt. Lorenzo richt zich zijn hele leven op het volgen van dit plan. Een rit in de vernieuwde darkride Castello dei Medici duurt vier minuten. Onderweg worden de bezoekers verrast met nieuwe projecties en speciale effecten.

Tips voor een bezoek aan Europa-Park

25 juli 2024 © Foto’s: Europa-Park

Meest bezochte parkprofielen