Ook Disney Village gaat op de schop

Niet alleen Walt Disney Studios maar ook entertainmentcomplex Disney Village ondergaat een flinke renovatie.

Walt Disney Studios Park gaat het meest profiteren van de gigantische kapitaalinjectie die Disneyland Paris de komende jaren van moedermaatschappij The Walt Disney Company krijgt. Van de twee miljard euro die de Amerikanen in het resort ten oosten van Parijs steken, gaat het leeuwendeel naar het kwakkelende filmpark. Maar ook entertainmentcomplex Disney Village wordt aangepakt: naar verluidt komen er een nieuw thema, een nieuwe dinershow en meer winkels en restaurants.

Industriële stijl

Disney Village is door de gerenommeerde architect Frank Gehry ontworpen in een industriële stijl. Het complex zou aanvankelijk Broadway Entertainment Center gaan heten, met alle winkels, restaurants en bars gethematiseerd rond de Verenigde Staten. Van dat tot in het kleinste detail doorgevoerde thema is nog maar weinig over. En ook het exterieur van Disney Village zou de komende jaren wel eens flink kunnen gaan veranderen, want Francis Borezée, bij Euro Disney verantwoordelijk voor het vastgoed van Disneyland Paris, kondigt in zakenblad Forbes uitbreidingen en vernieuwing van het uitgaansgebied aan.

Disney Village in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Nieuwe dinershow

De uitbreiding van Disney Village zal plaatsvinden tussen het bestaande complex en hotel Newport Bay Club; de tenten die daar nu nog staan zullen wijken voor nieuwe, permanente faciliteiten. Er wordt ook gehint op een vervanging van Buffalo Bill’s Wild West Show. De western-show die al sinds de opening in 1992 deel uitmaakt van de line-up in Disney Village zou moeten wijken voor een nieuwe voorstelling gebaseerd op één van de merken of blockbusters van Disney.

Planet Hollywood

Hoe Disney Village er precies uit gaat zien is nog niet besloten, weet Robert Earl, één van de eigenaren van Planet Hollywood. Het restaurant uit de bekende keten wordt vernieuwd, maar de eigenaren wachten nog op de beslissing van The Walt Disney Company over wat het thema en hoe de stijl van Disney Village gaat worden.

Eten, shoppen en uitgaan in Disney Village
De geschiedenis van Disney Village

8 maart 2018 © Tekst: Parkplanet – Foto: Disney

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)