Walt Disney Studios wordt Disney Adventure World

Walt Disney Studios krijgt binnenkort een nieuwe naam. Het park gaat Disney Adventure World heten. Bezoekers betreden het park straks door World Premiere, de nieuwe naam voor Studio 1.

Op het moment dat het nieuwe themagebied World of Frozen opent krijgt Walt Disney Studios bij Parijs een nieuwe naam. Het tweede attractiepark van Disneyland Paris gaat Disney Adventure World heten. De aangepaste naam is een onderdeel van het transformatieplan waarvoor The Walt Disney Company twee miljard euro op tafel legt. De make-over van het Walt Disney Studios zorgt ervoor dat het park bijna twee keer zo groot wordt.

Creatieve evolutie

“Toen het Walt Disney Studios Park in 2002 werd geopend was het oorspronkelijke idee van het tweede park om gasten een kijkje achter de schermen te geven bij het maken van films, tekenfilms en televisieshows”, laat Disney vandaag op de 32e verjaardag van Disneyland Park weten. “Het concept van het park heeft sindsdien een creatieve evolutie doorgemaakt. In 2007 startte een uitbreidingstraject met de lancering van meerdere grootschalige projecten, zoals The Twilight Zone Tower of Terror, Toy Story Playland, Ratatouille: The Adventure en Marvel Avengers Campus.”

Lees verder onder de foto’s

Nieuwe identiteit

De formule van het filmpark wordt nu aangepast, vertelt Tom Fitzgerald, Walt Disney Imagineering Chief Storytelling Executive en Senior Creative Executive voor Disneyland Paris. “We veranderen het verhaal van Walt Disney Studios, van ‘hoe het wordt gemaakt’, naar feestelijke theaters en avonturen die tot leven komen in immersieve werelden. Deze avontuurlijke werelden worden de focus van de nieuwe identiteit van het park.”

Aanvulling op Disneyland Park

De transformatie die is ingezet na de opening in 2002 zal meer dan 90 procent van Walt Disney Studios herzien, meldt Natacha Rafalski, directeur van Disneyland Paris. “Een frisse, creatieve visie zal ons tweede park volledig opnieuw definiëren. Deze belangrijke evolutie heeft ons geïnspireerd om het park een nieuwe naam te geven. De naam Disney Adventure World zal officieel gebruikt worden vanaf de opening van World of Frozen. Het park zal unieke avonturen aanbieden, als een perfecte aanvulling op het Disneyland Park.”

Lees verder onder de foto’s

World Premiere

De eerstvolgende stap richting Disney Adventure World is de verbouwing van het entreegebied. Gasten komen straks binnen in een levendige, moderne filmstudio waar ze getuige zijn van een filmpremière in Hollywood onder een heldere sterrenhemel. Het interieur van de huidige Studio 1 wordt veranderd van Hollywood Boulevard naar een eerbetoon aan historische bioscopen in Hollywood en de entertainmentindustrie in zijn geheel. Het nieuwe entreegebouw wordt omgedoopt tot World Premiere en heropent in het voorjaar van 2025.

Centrale plein

Eenmaal buiten het gebouw komen gasten terecht in het hart van World Premiere Plaza. In dit gebied staan momenteel Disney Animation- en Pixar-verhalen centraal. Na de transformatie worden er theaters samengebracht in een op art deco geïnspireerde setting. De teams van Walt Disney Imagineering Paris zijn al aan de slag gegaan om het voormalige centrale plein van het park om te toveren in een dynamische omgeving met een inrichting geïnspireerd op de beroemde gevels van de theaters van Soho en Broadway. De sfeer is ’s avonds, als alle lichten aangaan, nog levendiger en magischer, belooft Disney.

Lees verder onder de foto

Adventure Way

Om toegang te krijgen tot de verschillende werelden van het themapark lopen gasten langs Adventure Way, een promenade omgeven door thematuinen. Bezoekers ontdekken er Raiponce Tangled Spin, een nieuwe familieattractie geïnspireerd op de animatiefilm Rapunzel. Gasten draaien in bootjes door de iconische scène met de zwevende lantaarns. In het themagebeid komt ook The Regal View Restaurant and Lounge, een stijlvol restaurant met tafelbediening met uitzicht over Adventure Bay. Adventure Bay is een meer van zeven hectare dat wordt gebruikt als toegangspoort tot de nieuwe themalanden eromheen. Daarnaast wordt Adventure Bay een entertainmentpodium met een 360-graden uitzicht. Het wordt uitgerust met de nieuwste technologieën om waterentertainment met fonteinen, muziek, licht en speciale effecten te bieden.

De transformatie van Walt Disney Studios
Metamorfose voor Disney Village

12 april 2024 © Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen