Dazzling Christmas Parade in Disneyland Paris

Disneyland Paris is in een sprookjesachtige kerstsfeer gedompeld, met ontelbare lichtjes, sneeuw in Main Street en Mickey’s Dazzling Christmas Parade.

Disneyland Paris – met de parken Disneyland en Walt Disney Studios – is het hele jaar dagelijks open. Van 13 november 2021 tot en met 9 januari 2022 wordt het Disneyland Park in een sprookjesachtige kerstsfeer gedompeld. Ontelbare lichtjes, duizenden meters kerstversiering, sneeuw in Main Street, de Kerstman en een sprankelende kerstparade; Goofy, Mickey, Minnie en Donald doen er alles aan om de gasten in kerstsferen te brengen.

Wonderlijk winterlandschap

Het Disneyland Park is omgetoverd tot een wonderlijk winterlandschap. Op Town Square, net voorbij de toegangshekjes tot het park, staat een 24 meter hoge kerstboom, met bijna duizend kerstballen, beeldjes en peperkoeken. Er staan 78 echte kerstbomen verspreid in Disneyland.

Kerst in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Elke dag sneeuw

In Main Street U.S.A. dwarrelt twaalf keer per dag sneeuw naar beneden, gemaakt van 8200 liter zeepsop. Alle winkeltjes in de toegangsstraat van het park zijn vrolijk versierd met kerstslingers en decoraties, overal flonkeren lichtjes en guirlandes leiden in de richting van het sprookjesachtig versierde kasteel van Doornroosje. In de straat duiken ook allerlei bijzondere sneeuwpoppen op.

Duizenden lichtjes

Elke avond branden er duizenden lichtjes op Town Square en in Main Street U.S.A. Er is ongeveer zeven kilometer aan licht gebruikt om de lantaarnpalen langs Main Street te versieren. Aan alle kerstverlichting is maar liefst vijftien nachten gewerkt. Alleen al om Main Street U.S.A. om te toveren tot een magisch kerstplaatje moesten vijf nachten lang de handen uit de mouwen worden gestoken.

Nieuwe kerstparade

Nieuw is de kerstparade Mickey’s Dazzling Christmas Parade. De kleurrijke stoet bestaat uit vijf gigantische praalwagens, met daarop Mickey en zijn bekende tekenfilmvrienden, de geliefde Disney-prinsessen en de Kerstman, die vergezeld gaat van Tinkerbell. De parade trekt zowel overdag als ’s avonds door het Disneyland Park. In het donker verlichten honderdduizenden lichtjes de praalwagens en dragen de paradeartiesten lichtgevende kostuums die speciaal voor de gelegenheid zijn ontworpen. Voor Mickey’s Dazzling Christmas Parade werden in totaal tweehonderd nieuwe kostuums ontworpen en gemaakt.

Town Square in kerstsfeer - Foto: © Disney

Duizend ballen in de kerstboom

Als de avond valt wordt de 24 meter hoge kerstboom op Town Square in Disneyland Park ceremonieel verlicht tijdens Mickey’s Magical Christmas Lights. Mickey, Minnie en de Kerstman tellen samen met de gasten af tot de feestelijke kerstverlichting aan gaat. De kerstboom weegt zo’n 24.000 kilo. De boom heeft 17.963 takken en wordt verlicht door bijna vijfhonderd lampjes. De gigantische spar is versierd met ongeveer duizend ballen en kerstdecoraties zoals kerstfiguurtjes, zuurstokken, speelgoedsoldaatjes, trommels en rode strikken. De kerstboom is in één nacht geplaatst en opgetuigd door 23 personen, allemaal met verschillende beroepen.

Kerst voor lekkerbekken

De magie van Kerstmis komt in Disneyland Park en Walt Disney Studios Park ook op tafel. Op de menukaarten van diverse restaurants en afhaallocaties staan typische seizoenslekkernijen, zoals gevulde kalkoen en Christmas Yule Log – in het Frans: Bûche de Noël, een opgerolde kerstcake. Wie veganistisch wil eten kan pompoen- of kastanjesoep bestellen, of gebakken spelt met asperges en morieljes. Heerlijkheden die er mooi uitzien en het dus op social media goed doen zijn Minnie’s kersttaartje, kerstboompjes van peperkoek en Olaf choc’o’neige, een warm drankje met bananenpuree en slagroom.

Hiver Gourmand in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Food Festival Hiver Gourmand

Liefhebbers van heerlijke winterse gerechtjes komen in Walt Disney Studios volop aan hun trekken bij Food Festival Hiver Gourmand. In zeven kleine huisjes aan de Rue de Paris, naast Ratatouille, worden seizoenspecialiteiten en speciale (alcoholische) drankjes verkocht. In blokhut Les Recettes de La Cigogne is originele Franse peperkoek en zuurkool te koop en in chalet Les Saveurs de Saison staan kastanje- en pompoensoep op het menu. Klassieke winterlekkernijen als geroosterde kastanjes en warme chocolademelk zijn te krijgen bij blokhut Les Douceurs d’Hiver. Andere chalets zijn Goûts & Saveurs des Montagnes (specialiteiten uit de Savoie zoals aardappelgerecht Tartiflette, raclette-sandwich met boerenham, worstkegels en Bugnes, flinterdunne beignets), La Bigoudène Gourmande (Bretonse specialiteiten zoals hartige en zoete pannenkoeken en cider), Vegan Kitchen en The Winter Twist. Food Festival Hiver Gourmand loopt van 13 november 2021 tot en met 22 maart 2022.

Disney Illuminations

Vanaf 21 december maakt het nachtelijke spektakel Disney Illuminations zijn comeback. Met projecties, lichteffecten, muziek, fonteinen en vuurwerk neemt Mickey de bezoekers iedere avond mee op reis langs de verhalen van Disney en Pixar. The Little Mermaid en Frozen komen voorbij, net als Finding Nemo en Star Wars. Op het kasteel van Disneyland komt de zeeslag met de Black Pearl, het legendarische schip van Captain Jack Sparrow, tot leven. Disney Illuminations is een waardige afsluiter van een magische dag in kerstsferen.

Kerst in Disneyland Paris - Foto: (c) Disney

Informatie

Entreeprijzen: € 99,00 per persoon. Kinderen van 3 tot en met 11 jaar: € 91,00. Twee parken op één dag (geldig voor Disneyland Park én Walt Disney Studios): € 119,00 per persoon. Kinderen van 3 tot en met 11 jaar: € 112,00. Op rustigere dagen zijn de kaartjes voordeliger, voor volwassenen variërend van € 59,00 tot € 94,00 en voor kinderen van € 54,00 tot € 86,00. Klik hier voor meer informatie.

Disneyland Park en de Walt Disney Studios zijn dagelijks geopend. Het kerstseizoen loopt van 13 november 2021 tot en met 9 januari 2022. Meer informatie op de startpagina van Disneyland Paris.

Boek hier voordelig hotel + entree

2021 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disney – Wijzigingen voorbehouden

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Meest bezochte parkprofielen

In het jaar 2020 (plek in 2019)