Pop-up sprookje Efteling Wonderland markeert 70-jarig bestaan

Het pop-up sprookje Efteling Wonderland en een dagelijks feestje met de gasten zijn de ingrediënten voor de viering van het 70-jarig jubileum van de Efteling.

In 2022 is het precies zeventig jaar geleden dat het Sprookjesbos opende. De Efteling viert die verjaardag elke dag met de gasten. Iedere dag stipt om vier uur vindt er een feestelijk moment plaats. De Efteling Happy Birthday Song (zie video) klinkt door heel het park en de medewerkers dansen, zingen en delen feesthoedjes, toeters, buttons en vlaggetjes uit. Ruim een half jaar lang wordt de feestvreugde verder verhoogd met het pop-up sprookje Efteling Wonderland, een variatie op Alice in Wonderland, op de Speelweide.

Langnek met hoedje

Vanwege de verjaardag van het pretpark werd de opening van de nieuwe attracties Sirocco en Archipel in het Reizenrijk van 2021 naar jubileumjaar 2022 getrokken: de vervangers van Monsieur Cannibale en het Avonturendoolhof zijn inmiddels open. Sinds 6 februari heeft Langnek een feesthoedje op, zijn er slingers opgehangen en klinkt er feestmuziek uit de paddenstoelen in het Sprookjesbos.

Lees verder onder de video

Efteling Wonderland

Van 28 maart tot en met 3 oktober nodigt de Efteling zijn gasten uit voor een opmerkelijk verjaardags-theefeestje. Ruim zes maanden lang staat op de grote Speelweide van het park het pop-up sprookje Efteling Wonderland, een knipoog naar Alice in Wonderland van de Britse auteur Lewis Carroll. Bijzonder is dat de bezoekers voor het eerst in de geschiedenis van het attractiepark zelf onderdeel zijn van een sprookje. De Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas organiseren om 13.45, 14.45, 15.15 en 16.00 uur op geheel eigen wijze de dwaze birthday-teaparty. Bezoekers komen via het konijnenhol terecht in de moestuin van de Maartse Haas. Daar is de hele dag door wat te beleven, er is altijd vrolijke muziek en tussen 12.30 en 13.45 uur en 16.15 en 17.30 uur zijn er meet-and-greets met de Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas.

Lees verder onder de illustratie

Feestelijk gedekte theetafel

De Gekke Hoedenmaker en de Maartse Haas nodigen de bezoekers als eregasten uit aan de feestelijk gedekte theetafel, vol theekopjes, taartjes en feesthoedjes. Zeven stoelen rond de tafel zijn gereserveerd voor Efteling-bewoners. Samen maken ze er een gezellige boel van met rijm, zang en dans. Rondom de feesttafel en in een aantal wonderlijke tafereeltjes die doen denken aan het bekende Engelse sprookje kunnen gasten grappige foto’s (van zichzelf) maken. In het pop-up sprookje – een creatie van Efteling-ontwerper Robert-Jaap Jansen en gebouwd door het gerenommeerde decorbouwbedrijf Create! uit het Brabantse Beek en Donk – kunnen bezoekers op ieder moment aanschuiven en weer vertrekken. In de moestuin bevinden zich ook een souvenirkraam en een horecapuntje voor een hapje en een drankje.

Ontwerper Robert-Jaap Jansen over Efteling Wonderland
De geschiedenis van de Efteling

15 december 2021/15 maart 2022 © Foto: Adri van Esch – Video: Efteling

Meest bezochte parkprofielen