Statement in Amerikaanse Legolanden: de Lego Pride Parade

Liefst 250.000 Lego-steentjes werden gebruikt voor de bouw van de Lego Pride Parade. Deze regenboogparade trekt tijdelijk door de drie Legolanden in de Verenigde Staten.

Het is de kortste Pride Parade ter wereld, en toch ook weer de langste. In de drie Legolanden in de Verenigde Staten trekt tijdelijk een regenboogparade door de straten van Miniland. In totaal zijn de parades dertig meter lang, wat het de langste Lego-parade ter wereld maakt. Naast de Legoland-attractieparken in Florida, Californië en New York doen ook de zeven Lego Discovery Centers in Columbus, Michigan, Chicago, Atlanta, Philadelphia, New Jersey en Westchester mee.

Langs bekende gebouwen

Alles opgeteld lopen ruim 1530 Minilanders mee in de Pride Parades. De optocht bestaat daarnaast uit praalwagens, muzikanten en de letters LOVE in de regenboogkleuren. In ieder park trekt de optocht langs andere bekende gebouwen. In Legoland California vormen de Painted Ladies de achtergrond voor de parade, de zes wereldberoemde pastelkleurige Victoriaanse huizen in San Francisco (foto). In Florida – waar Legoland met de parade een statement maakt tegen de omstreden Don’t Say Gay-wet die in die staat recentelijk is ingevoerd – trekt de bonte optocht langs de bekende wolkenkrabbers van Manhattan.

Stonewall Inn

Legoland New York creëerde speciaal voor de Lego Pride Parade een nieuw gebouw in Lego-steentjes: een replica van de Stonewall Inn in New York. Deze gaybar in Christopher Street in de wijk Greenwich Village werd een nationaal historisch monument omdat daar na rellen eind juni 1969 de homorechtenbeweging ontstond. Voor de Pride Parade werden in totaal meer dan 250.000 Lego-elementen gebruikt.

Naar alle Legolanden

25 juni 2022 © Beeld: Legoland California

Meest bezochte parkprofielen