Doornroosje-zeildoeken omgetoverd tot tassen en etuis

De zeildoeken die het kasteel van Doornroosje in Disneyland Paris afschermden tijdens de grootscheepse renovatie zijn gebruikt voor 2300 tassen en etuis. Elk accessoire is uniek.

Het kostte twaalf maanden om het kasteel van Disneyland Paris volledig te renoveren. Het icoon van het attractiepark werd door 250 vakmensen en ambachtslieden compleet onder handen genomen, zodat het kasteel nu weer in volle glorie schittert. Gedurende de renovatie was het bekende bouwwerk van top tot teen omhuld door strakgespannen zeilen waarop een afbeelding van het roze sprookjeskasteel stond. Zo hadden bezoekers het minste last van de grootscheepse onderhoudsbeurt.

Decoratief zeildoek

De enorme doeken met daarop de afbeelding van het kasteel zijn nu met de hand omgetoverd tot een collectie tassen en etuis. Het bedrijf Bilum – gevestigd in Choisy-le-Roi, op 35 kilometer van Disneyland Paris – haalde in totaal 2300 accessoires uit de doeken. Bilum maakt sinds 2005 tassen en andere accessoires van overgebleven materialen. Voor het beroemde Parijse warenhuis Samaritaine verrichte Bilum al eens een soortgelijk huzarenstukje: 2500 vierkante meter decoratief zeildoek van de verbouwing van het historische Samaritaine-pand aan de Rue de Rivoli werd verwerkt in tweeduizend tassen en accessoires.

Authentiek souvenir

Voor Disneyland Paris maakte Bilum in een beperkte oplage draagtassen, plunjezakken, aktetassen en etuis. Elk exemplaar is uniek. “Met deze tassen en etuis bieden we onze fans een authentiek stukje magie aan”, zegt Jean-David Marque, Merchandise & Retail Director bij Disneyland Paris. Het initiatief past goed in het streven van het pretpark om afval te verminderen en de lokale economie te ondersteunen. Items uit de collectie zijn – zolang de voorraad strekt – vanaf 9 september te koop in The Storybook Store in Main Street, USA in Disneyland Park. De prijzen van de artikelen variëren van 30 tot 140 euro.

Renovatie laat kasteel weer schitteren
Disneyland: minder Euro, meer Paris


2 september 2022 © Foto’s: Disney

Meest bezochte parkprofielen