Disneyland viert Earth Month met digitale Hortitour en natuurfoto’s

Gasten van Disneyland Paris krijgen informatie over de tuinen en het groen in het park via een digitale Hortitour. Ter gelegenheid van Earth Month is er ook een foto-expositie van National Geographic.

Disneyland Paris viert in april Earth Month met een fototentoonstelling, natuurwandelingen en een digitale Hortitour. Earth Month wordt sinds 1969 jaarlijks gehouden om aandacht te schenken aan de bescherming van het milieu en de natuur. Het thema van Earth Month dit jaar is ‘Investeer in onze planeet’.

Gepassioneerde tuiniers

Vanaf 1995 organiseerde de afdeling Nature et Environnement van het Franse Disneyland ruim twee decennia lang een speciale Hortitour. Geïnteresseerden werden meegenomen op een rondleiding door het park waarbij milieu en natuur centraal stonden. Eén van de honderddertig gepassioneerde tuiniers van het park vertelde tijdens de tour dat er 35.000 bomen in het resort staan, dat het ondergrondse irrigatiesysteem zesduizend kilometer lang is en dat er jaarlijks meer dan een miljoen bloemen geplant worden.

Digitale Hortitour

De Hortitour wordt niet meer in het park gehouden (wel bij twee hotels, zie hieronder), maar ter ere van Earth Month introduceert Disneyland een Hortitour op de app van het park. Al lopend door het attractiepark kunnen gasten wetenswaardigheden lezen over de verscheidenheid aan planten en bomen, en over de verzorging daarvan. Van de opvallende vierkante bomen die aan de westkant van het kasteel van Doornroosje staan, de ‘heksenbomen’ in Frontierland tot de 2,5 kilometer lange cipressenhagen die Alice’s Curious Labyrinth vormen.

Natuurpaden

Bij hotel Cheyenne en bij Davy Crockett Ranch zijn natuurpaden ingericht die informatie geven over het groen en de natuur rond deze verblijfsaccommodaties. Teams van de twee hotels nemen gasten mee op een begeleide wandeltocht om de biodiversiteit te ontdekken. Tijdens hun verblijf kunnen gasten de rozentuin, moestuin, met bloemen bedekte weiden en erfgoedboomgaard van hotel Cheyenne bekijken en de bijenstal en verschillende ecosystemen rond Davy Crockett Ranch verkennen. De gratis Hortitour is de hele maand april beschikbaar. Reserveren kan bij de recepties van de twee hotels.

The Greatest Landscapes

Ter gelegenheid van Earth Month organiseert Disneyland in samenwerking met National Geographic ook de fototentoonstelling The Greatest Landscapes. Gasten kunnen de rijkdom van onze planeet bewonderen in verbluffende beelden gemaakt door de fotografen van National Geographic. De foto’s tonen onder meer de eindeloze rijstvelden op Bali, de grote vlaktes in het westen van de Verenigde Staten en indrukwekkende bergtoppen. Fototentoonstelling The Greatest Landscapes is opgesteld langs de oever van Lake Disney, tegenover hotel Sequoia Lodge. De foto’s zijn tot eind september kosteloos te bekijken.

‘Groene’ fun facts uit Disneyland Paris

31 maart 2023 © Tekst: Parkplanet – Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen