Spoken op de spits gedreven

Met de officiële plaatsing van een pinakel heeft het gebouw van Danse Macabre in de Efteling zijn hoogste punt bereikt. De pinakel is de torenvormige bekroning van het nu al indrukwekkende bouwwerk.

De Efteling heeft de spoken en geesten bewust op de spits gedreven. Vandaag werd het hoogste punt bereikt van de in aanbouw zijnde attractie Danse Macabre. Bovenop het toch al forse gebouw kwam een vier meter hoge en 120 kilo zware spits. Deze zogenoemde pinakel komt veel voor op gotische gebouwen en past daarom perfect op het eveneens met veel gotische elementen gethematiseerde gebouw van Danse Macabre.

Investeren in de toekomst

Directeur Product, Markt & Imago Koen Sanders gaf het officiële teken voor het hijsen en plaatsen van de spitse toren. “We zijn echt aan het investeren in de toekomst”, vertelt Sanders. “Het hoogste punt van Danse Macabre staat daar mooi symbool voor. Passend bij onze gebiedsvisie bouwen we in een keer een compleet nieuw themagebied. Geïnspireerd op het iconische Spookslot voegen we een griezelbeleving met extra dimensie toe aan de Efteling. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is tevens uniek en nog nergens ter wereld gebouwd. Ik ben ontzettend trots op het hele project en kijk uit naar najaar 2024.”

Lees verder onder de foto’s

Dansen op Dance Macabre

Het griezelige attractiegebouw bereikte met de laatste toevoeging een hoogte van twintig meter. Danse Macabre laat bezoekers straks dansen op de muziek van het gelijknamige muziekstuk. “Danse Macabre is een spookspektakel vol duistere wendingen”, licht Jeroen Verheij, de man die de nieuwe attractie en het immersieve themagebied eromheen ontwerpt, een tipje van de sluier op. “Wat bezoekers in de kapel van de oude abdij gaan meemaken veroorzaakt bij hen een verwonderend en angstaanjagend gevoel. Bij een griezelattractie horen nu eenmaal knikkende knieën.”

Ronddraaien als een munt

Het hart van Danse Macabre wordt gevormd door een grote draaischijf van achttien meter doorsnee. Op zes kleinere draaischijven staan zes koorbanken waarin in totaal 108 bezoekers kunnen plaatsnemen. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen en dalen, en als een munt ronddraaien voordat deze plat valt. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is uniek in de wereld en maakt dit jaar zijn debuut bij de Efteling. Danse Macabre ligt in het compleet nieuwe, mysterieuze themagebied Huyverwoud.

Danse Macabre: griezelen op z’n Eftelings

1 februari 2024 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Efteling, Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen