De ingang van Walibi World - Foto: delawega

Walibi gaat lokaal

De vier Walibi-parken in Europa hebben allemaal namen die refereren aan de voedingsgebieden van de attractieparken.

Twee parken hadden het land of de streek waarin ze liggen al langer in de naam zitten: Walibi Belgium en Walibi Rhône-Alpes. De twee andere parken veranderden in 2011 van naam: Walibi World werd Walibi Holland en Walibi Aquitaine werd Walibi Sud-Ouest.

Land of streek

Moedermaatschappij Compagnie des Alpes koos er eind 2010 voor alle vier de Walibi-parken in Europa eenzelfde, lokale naamstructuur te geven. Na de naam Walibi staat telkens het land of de streek waarin het pretpark gelegen is. Het Franse Compagnie des Alpes – waartoe ook Parc Astérix en het Belgische Bellewaerde horen – wilde met de naamsveranderingen duidelijk aangeven welk voedingsgebied de parken hebben.

Sud-Ouest

De pretparken Walibi Belgium (ten zuidoosten van Brussel) en Walibi Rhône-Alpes (tussen de Franse steden Lyon en Chambéry) voldeden al aan het gewenste naamcriterium. Walibi Aquitaine ging in 2011 Walibi Sud-Ouest heten. Het park tussen Bordeaux en Toulouse kreeg daardoor de naam van de streek waarin het ligt – het zuidwesten van Frankrijk – in plaats van de administratieve regio Aquitaine, waarnaar het lange tijd vernoemd was.

Vijfde naamswijziging

Voor Walibi World was de naamsverandering naar Walibi Holland in 2011 de vijfde in de geschiedenis. Het park startte in 1971 als het agrarische themapark Flevohof, werd in 1994 omgedoopt tot Walibi Flevo en heette van 2000 tot 2004 Six Flags Holland. De benaming Walibi World hield het zes seizoenen vol: van 2005 tot en met 2010. Rijkswaterstaat kon alle naamwisselingen niet bijhouden: op de borden langs de snelweg staat nu nog steeds Walibi World aangegeven.

2010 © Tekst: Parkplanet – Foto: Delawega

Meest bezochte parkprofielen