De attractie Sky Fly van Gerstlauer Amusement Rides

Kunstvliegen in Wild Wings

In Attractiepark Duinrell krijgen de bezoekers vleugels.

De attractie Sky Fly van Gerstlauer Amusement Rides

In Duinrell in Wassenaar krijgen de bezoekers vleugels: in de nieuwe attractie Wild Wings gaan gasten tot veertig keer over de kop.

Een Europese primeur is het niet, de nieuwe attractie van Duinrell. Er staan er al twee in Duitsland (Holiday Park en Legoland Deutschland), één in Frankrijk (Nigloland), één in Groot-Brittannië (Blackpool Pleasure Beach) en één in Oostenrijk (Familypark Neusiedlersee). Maar het park in Wassenaar heeft wel de primeur voor Nederland. Op 21 april gaat een nieuwe vliegtuigmolen open: Wild Wings.

Kantelende vliegtuigstoeltjes

In het buitenland heet de vliegtuigmolen die passagiers in twaalf kantelende vliegtuigstoeltjes tot 22 meter hoog door de lucht laat zweven Air Meeting, Sky Fly, Air Show, Sky Force of Air Racers. Duinrell koos voor de naam Wild Wings omdat die de sensatie en dynamiek van de attractie benadrukt.

Artist impression van Wild Wings in Duinrell

Aerobatics

In de thrill ride bepalen de piloten zelf hoe vaak ze over de kop vliegen door de vleugels van hun eigen stoeltje te bedienen. Zo’n manoeuvre wordt in de aerobatics-sport (ook bekend als kunstvliegen) een ‘roll’ genoemd. Tijdens een ritje in Wild Wings in Duinrell is het mogelijk om tot liefst veertig ‘rolls’ te maken. De attractie wordt ook gethematiseerd rond de kunstvliegsport: een heus aerobatics-vliegtuig is de eyecatcher.

> De nieuwe attracties in pretparken in 2016

2016 © Tekstbewerking: Parkplanet – Beeld: Duinrell, Gerstlauer Amusement Rides
{googleads left}

Meest bezochte parkprofielen