Hollywood Tower Hotel in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Production Courtyard in Walt Disney Studios

In de Production Courtyard in Walt Disney Studios maak je een vrije val in een op hol  geslagen lift.

In Production Courtyard staat de spannendste attractie van Walt Disney Studios Park: de Hollywood Tower of Terror. Production Courtyard ligt aan aan het eind van Studio 1 en bestaat uit de Hollywood Boulevard en het grote Place des Stars. Op de vloer van het sterrenplein liggen tegels met de handafdrukken van beroemdheden uit de film- en televisiewereld.

Production Courtyard en Studio 1 in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Twilight Zone Tower of Terror

De Twilight Zone Tower of Terror is de grootste en duurste attractie ooit in Disneyland Parijs gebouwd. De toren is al jaren een groot succes in de andere Disney-parken, in Florida, Californië en Tokio. In de Tower of Terror storten bezoekers met een op hol geslagen goederenlift dertien verdiepingen in een vrije val omlaag. Het 55 meter hoge gebouw ligt aan de Hollywood Boulevard. Via de ooit majestueuze lobby worden de bezoekers door de dubieuze piccolo’s van het hotel begeleid naar de stoffige bibliotheek.

Door een verborgen deur komt men vervolgens terecht in de donkere kelders van het hotel, waar zich tevens de oude en vervallen dienstliften bevinden. Tijdens de angstaanjagende rit naar boven passeert de lift hotelgangen waarin de spookachtige verschijningen van de tijdens een gigantisch onweer in 1939 op onverklaarbare wijze verdwenen gasten op willekeurige momenten verschijnen. Dan stort de dienstlift plotseling naar beneden in de liftschacht, en schiet vervolgens ook weer terug naar boven. Daar krijgen de dappere hotelgasten een magnifiek uitzicht over de twee Disney-parken. Helaas voor slechts luttele seconden…

Hollywood Tower Hotel in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Het verlaten Hollywood Tower Hotel is gebouwd in pueblo deco-stijl, een bouwstijl die populair was in de jaren twintig, toen het hotel volgens het verhaal gebouwd werd. De Imagineers (Disney-ontwerpers) gingen in Frankrijk, Nederland en Engeland op zoek naar decoratieattributen voor het hotel. Veel van de Amerikaanse rekwisieten, inclusief wegwijzers, reisposters en etalagepoppen, kwamen van een verzamelaar uit Nederland. Tweedehands kleding voor de etalage van de hotelwinkel is afkomstig van kleine winkeltjes in Parijs. In totaal zijn ook vierduizend authentieke boeken verzameld voor de bibliotheek van het hotel.

Informatie: Spannende attractie voor het hele gezin – Overdekte attractie – Minimale lengte om mee te mogen: 1,02 meter

 Lees meer over de zoektocht naar decorstukken voor deze attractie
 Imagineer Theron Skees leidde het ontwerpproces van de imponerende Tower

Stitch Live in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Stitch Live

Stitch Live is een virtuele, interactieve ontmoeting met het ruimtewezentje uit de animatiefilm Lilo & Stitch. Op het filmdoek wordt een satellietverbinding gemaakt met het ruimteschip van Stitch. Volwassenen en kinderen kunnen vervolgens in real time (live) met hem communiceren. Er is geen voorgeschreven verhaal, waardoor het telkens weer een verrassing is hoe Stitch reageert. Het blauwe diertje praat, lacht, danst en zingt met zijn publiek op een heel persoonlijke manier, en hij speelt zelfs gitaar.

Kinderen mogen vragen aan hem stellen, hem een veilige vlucht wensen en één van de aanwezigen mag zelfs op de foto met Stitch en die prent verschijnt even later op het scherm. De gelukkige wordt benoemd tot copiloot van Stitch. Kinderen mogen vooraan op de grond vlak voor het filmscherm plaatsnemen en hun vragen afvuren op Stitch. De ouders, die op banken zitten, blijken vooral gecharmeerd van de humor van het ondeugende ruimtewezentje. De attractie is een combinatie van digitale projecties en geavanceerde stemgestuurde animatie.

Stitch communiceert in het Frans en het Engels met zijn gasten; om en om is er een show in een andere taal.

Informatie: Interactieve filmvoorstelling voor het hele gezin – Overdekte attractie – Duur: vijftien minuten – Showtijden en de taal waarin de show wordt opgevoerd staan aangegeven bij het theater 

Disney Junior Dream Factory

Disney Junior Dream Factory is een show speciaal voor peuters en kleuters. Natuurlijk mogen hun ouders vanaf de zijlijn meekijken. Tijdens de twintig minuten durende muzikale voorstelling kunnen de kleine toeschouwers dansen op Disney-muziek.

Het verhaal van de Disney Junior Dream Factory (in het Frans: La Fabrique des Rêves de Disney Junior) is simpel gehouden zodat ook de kleintjes begrijpen waar het om gaat. Op het moment dat de monteurs van de fabriek je willen laten zien hoe dromen werkelijkheid worden, houden alle machines er mee op. De kinderen wordt gevraagd te helpen om de dromen tóch tot leven te brengen, samen met de Disney-kinderhelden Vampirina, Fancy Nancy Clancy en Timon uit De Leeuwenkoning. Ook Mickey en Minnie komen een handje helpen, gekleed in stoere ‘werkkleding’.

Als uiteindelijk de wonderbaarlijke dromenfabriek weer gaat draaien, is het podium gevuld met beweging, licht en speciale effecten. Zo lichten bijvoorbeeld bijna achtduizend kleine LED-lampjes op op de draaiende onderdelen van de fabriek. Disney Junior Dream Factory is te zien in Studio D.

Informatie: Interactieve show bedoeld voor kleinere kinderen – Duur: 20 minuten – Overdekte attractie – Showtijden en de taal waarin de show wordt opgevoerd staan aangegeven bij het theater

La Terrasse in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Horeca in Production Courtyard

Op La Terrasse, aan de voet van de Hollywood Tower of Terror, zijn overdekte zitplaatsen waar fastfood, broodjes en frisdranken te koop zijn bij diverse food trucks.

Bon appétit in Disneyland Paris

Nog meer themazones

Ga ook naar de vier andere themazones van het filmpark:
Naar Avengers Campus
Naar de Front Lot
Naar Toon Studio
 Naar Worlds of Pixar

Bestel hier kaartjes voor Walt Disney Studios
Alles over Walt Disney Studios

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney

Meest bezochte parkprofielen