Cars Race Rally in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Toon Studio in Walt Disney Studios

Toon Studio in Walt Disney Studios Park is een eerbetoon aan de teken- en animatiefilms van de Disney Studios.

Toon Studio in Walt Disney Studios Park is een eerbetoon aan de speelse, kind- en gezinsvriendelijke teken- en animatiefilms uit de studio’s van Disney. Het kleine themagebied Toon Studio ligt komend uit ingangshal Studio 1 aan de rechterhand. Bij de ingang van het land heet tovenaar Mickey Mouse de bezoekers welkom.

Toon Studio in Walt Disney Studios - Foto: © Adri van Esch

Animation Celebration – Frozen

De blauwe tovenaarshoed die Mickey Mouse droeg in de film Fantasia vormt het herkenningspunt van Animation Celebration. In het gebouw wordt een hulde gebracht aan één van de populairste tekenfilms van Disney: Frozen. Tekenfilms zijn sinds 1923 de hoeksteen van het Disney-imperium, sinds de start van de Disney Brothers Cartoon Studio in Hollywood.

Animation Celebration in Walt Disney Studios – Foto: © Adri van Esch

In Frozen: A Musical Invitation in het markante gebouw van Animation Celebration worden bezoekers naar het koninkrijk Arendelle gebracht, waar ze in drie verschillende ruimtes hun favoriete personages tegenkomen. In de eerste ruimte ontmoeten ze Kristoff en rendier Sven. De tweede ruimte is het ijspaleis van koningin Elsa, waar de gasten de danspasjes van Let It Go leren en zingen met Elsa, prinses Anna en sneeuwman Olaf. In de laatste ruimte kun je leren hoe je een Disney-figuur moet tekenen. Bezoekers kunnen ook op de foto met het sympathieke sneeuwmannetje Olaf (ontmoeting moet vooraf gereserveerd worden via een speciale app).

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Overdekte attractie – Doorlopend voorstellingen 

Mickey and the Magician in het Animagique Theater - Foto: © Disney

Animagique Theater

Op het podium van het Animagique Theater staat altijd een muzikale, kleurrijke voorstelling waarin de Disney-figuren de hoofdrol spelen. Momenteel staat de show Mickey and the Magician op de planken van dit grote theater. Mickey Mouse is het hulpje van een beroemde goochelaar. Hij heeft de taak gekregen het atelier op te ruimen, maar de beroemde muis wordt afgeleid en hij komt terecht in allerlei magische werelden uit verschillende Disney-films.

De show zit vol illusie en magie en bevat bekende liedjes als Bibbidi Bobbidi Boo uit Assepoester, The Circle of Life uit De Leeuwenkoning, Friend Like Me uit Aladdin, Be Our Guest uit Belle en het Beest en Let It Go uit Frozen. Voor Mickey and the Magician zijn liefst 450 fantasierijke kostuums gemaakt.

Informatie: Voorstelling voor het hele gezin – Overdekte attractie – Het theater wordt erg donker – Duur: twintig minuten – Showtijden staan aangegeven in de programmafolder en bij het theater

Flying Carpets over Agrabah in Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Flying Carpets over Agrabah

De draaimolen met de vliegende tapijtjes (Les Tapis Volants, Flying Carpets) is geïnspireerd op de tekenfilm Aladdin uit 1992. De wachtrij geeft het gevoel backstage te zijn bij een film. Het decor van de carrousel is liefst 450 vierkante meter groot en toont een zonsondergang boven de stad Agrabah. De zestien vliegende tapijten draaien rond een reusachtige wonderlamp en kunnen met behulp van kleine sticks naar boven of beneden (en zelfs licht naar voren en achteren) worden bewogen. Langs de kant moedigt geest Genie uit de film Aladdin de berijders in het Frans en het Engels aan.

Informatie: Attractie voor het hele gezin – Openluchtattractie

Bestel je tickets en hotelovernachtingen rechtstreeks bij Disneyland Paris

Nog meer themazones

Ga ook naar de vier andere themazones van het filmpark:
Naar Avengers Campus
Naar de Front Lot
Naar Production Courtyard
Naar Worlds of Pixar

Bestel hier kaartjes voor Walt Disney Studios
Alles over Walt Disney Studios

 © Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney

Meest bezochte parkprofielen