Mickey Mouse – Foto: © Adri van Esch

Handige info over Disneyland Paris

Praktische informatie en tips voor een bezoek aan Disneyland Paris.

Bagagedepot

Wil je je bagage kwijt, dan kun je daarvoor terecht bij de Guest Storage van de twee pretparken. Daarnaast heeft ieder Disney-hotel (behalve Ranch Davy Crockett) een Luggage Storage waar je als gast na je laatste overnachting gratis je bagage kunt achterlaten.

De Guest Storage (in het Frans ‘Consigne’) bij Disneyland Park ligt rechts van de hoofdingang en het Disneyland Hotel, nog buiten het park, naast Guest Relations. De opbergmogelijkheid bij Walt Disney Studios vind je rechts van de kassa’s. De kosten zijn afhankelijk van de grootte van je tas of koffer.

Hou er rekening mee dat als je met je koffers naar de parken loopt, je bagage bij de security checks gecontroleerd zal worden.

Kassa’s

De kassa’s van Disneyland Park bevinden zich onder het Disneyland Hotel, op de open begane grond. Vanuit de kassa’s loop je zo door naar de kaartcontrole en vervolgens het park in. Ben je reeds in het bezit van een geldig entreebewijs – bijvoorbeeld omdat je vooraf al kaartjes hebt gekocht of omdat de entree inbegrepen is bij je hotelarrangement – dan hoef je niet bij de kassa’s aan te sluiten. Je kunt dan in het midden de grote doorgang nemen direct naar de kaartcontrole toe.

De kassa’s van Walt Disney Studios Park zijn gevestigd in een gebouw rechts naast de grote entreepoort van het park.

De entreeprijs voor één park naar keuze is € 99,00 per persoon. Een kaartje voor een kind van 3 tot en met 11 jaar kost € 91,00. Via de website van Disneyland Paris zijn goedkopere gedateerde tickets verkrijgbaar: check de kalender op de site.

Wil je de twee pretparken – Disneyland Park én Walt Disney Studios Park – op één dag bezoeken, dan kost een gecombineerd kaartje daarvoor € 119,00 per persoon. Voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar € 111,00. Via de site van Disneyland Paris zijn goedkopere combitickets verkrijgbaar.

Bestel je tickets rechtstreeks bij Disneyland Paris

Open en dicht

Disneyland Park is het hele jaar dagelijks geopend. De poorten gaan in de regel om 10.00 uur open. De sluitingstijden variëren met de seizoenen, weekenden en piekdagen.

Ook Walt Disney Studios is het hele jaar dagelijks geopend, vanaf 10.00 uur. De sluitingstijden variëren met de seizoenen, weekenden en piekdagen.

Voor gasten van de Disney-hotels zijn er Extra Magische Uren. Een gedeelte van één van de twee parken is dan één of twee uur eerder open voor iedereen die in een hotel van Disneyland Paris verblijft.

Informatie

In City Hall in Disneyland Park is een informatiecentrum gevestigd. Daar kun je terecht met vragen, voor het reserveren van een restaurant, voor het afgeven en opvragen van gevonden voorwerpen en voor klachten. In City Hall worden zoekgeraakte kinderen weer met hun ouders herenigd. In het infocentrum werken castmembers die meerdere talen spreken; in ieder geval Frans en Engels, maar vaak ook Nederlands en Duits. Je vindt City Hall meteen bij binnenkomst in het park, aan de linkerkant van Town Square. In Walt Disney Studios Park kun je terecht bij Studio Services.

Hoe kom je in Disneyland Paris?

City Hall in Disneyland Park - Foto: © Adri van Esch

Gevonden voorwerpen

Ben je iets verloren of heb je iets gevonden? In City Hall in Disneyland Park is de afdeling Gevonden voorwerpen. Zij helpen je zoekgeraakte spullen terug te vinden. In Walt Disney Studios bevindt de afdeling Gevonden voorwerpen zich in Studio Services.

Betalen

Overal in Disneyland worden creditcards geaccepteerd. Op diverse plekken in de twee parken staan geldautomaten van de Franse bank Credit Mutuel.

Telefoon

Natuurlijk kun je simpelweg je mobieltje gebruiken, je provider rekent geen roaming-kosten voor bellen uit Frankrijk. In de twee themaparken hangen op diverse plaatsen – met name in de buurt van toiletten – vaste telefoons die werken op een telefoonkaart of met muntgeld. Franse telefoonkaarten zijn bij elke winkel te koop.

Een kaartje sturen

Nog lekker ouderwets een kaartje sturen naar huis? In bijna alle winkels in de parken zijn ansichtkaarten te koop. Ook in alle winkeltjes in de hotels hebben ze ansichtkaarten. Ze verkopen er ook Franse postzegels. In beide parken vind je op verschillende plekken brievenbussen. Die worden dagelijks geleegd. De kaarten worden een dag later aangeboden aan de Franse post.

Mobiele app

Bij de ingang van elk park en bij City Hall kun je een gratis plattegrondje meenemen. Maar je kunt je weg ook vinden met de interactieve parkplattegrond op de officiële mobiele app van Disneyland Paris. De app heeft omschrijvingen van alle attracties, shows en parades, geeft de actuele wachttijden aan en de aanvangstijden van shows en parades. Je kunt de app gratis downloaden in de App Store of op Google Play.

Wat kosten tickets voor Disneyland Paris?

Premier Access en Standby Pass

Vanaf 1999 bood Disneyland zijn gasten de Fastpass aan, een gratis service waarmee men de wachtrijen bij enkele grote attracties kon vermijden. Aan het begin van de zomer 2021 werd de Fastpass afgeschaft. Er kwamen twee andere services voor in de plaats: Disney Premier Access en de Standby Pass.

Op drukke dagen zet Disney de Standby Pass in. Gasten hoeven met deze service een deel van de wachttijd niet in de rij te staan. Via de app van Disneyland Paris krijg je een tijdslot toegewezen. Op dat moment moet je aansluiten in de rij. Tot die tijd kun je andere dingen doen. Je krijgt geen snellere toegang tot de attractie, zoals bij de Fastpass, maar hoeft niet zo lang in de fysieke wachtrij aan te schuiven. De Standby Pass is gratis, maar wordt alleen ingezet op bepaalde (drukke) dagen of dagdelen.

Met Disney Premier Access krijgen gasten wel vlot toegang tot een attractie. Door Disney Premier Access aan te schaffen kunnen ze de reguliere wachtrij volledig overslaan en via een speciale toegang snel naar binnen. De service is te koop via de app van het park. Prijzen beginnen vanaf 8 euro per persoon, per attractie.

In Disneyland Park is Premier Access is beschikbaar voor Big Thunder Mountain (Frontierland), Peter Pan’s Flight (Fantasyland), Hyperspace Mountain, Buzz Lightyear Laser Blast, Star Tours: The Adventure Continues en Autopia (Discoveryland).

In Walt Disney Studios is er een Premier Access-service voor The Twilight Zone Tower of Terror (Production Courtyard) en Ratatouille: The Adventure (Toon Studio).

Single riders line

Nog een tip om tijd te besparen: gebruik de single riders line. Ben je alleen of vind je het niet erg om gescheiden te worden van je gezelschap, dan kun je de single riders line gebruiken. Met bezoekers die in deze wachtrij staan, worden de lege plaatsjes in attracties opgevuld. Je zit dus altijd naast iemand die je niet kent, maar je bespaart vaak wel veel wachttijd.

Een single riders line – die een speciale ingang heeft – vind je in Disneyland Park bij Space Mountain. Walt Disney Studios heeft single riders lines bij RC Racer en Toy Soldiers Parachute Drop in Toy Story Playland, bij Crush’s Coaster en bij Ratatouille: The Adventure.

Picknicken

Het is verboden om (een grote hoeveelheid) eten mee te nemen in de parken. Gevulde picknickmanden en koelboxen vol voedsel zullen geweigerd worden bij de security check bij de ingang. Een snack, een pakje drinken, een flesje water of een verpakte boterham zullen geen problemen opleveren. Wil je uitgebreid picknicken, dan kan dat op de speciale picknickplaats gelegen tussen de parken en het bezoekersparkeerterrein.

Naar Disneyland met kleine kinderen? Lees de handige tips!

Eerste hulp

Er zijn EHBO-posten in Disneyland Park, Walt Disney Studios Park en in Disney Village. De EHBO-post (First Aid) in Disneyland Park is gevestigd aan het eind van Main Street, rechts naast restaurant Plaza Gardens. De EHBO in Walt Disney Studios is gehuisvest op de Front Lot, het plein tussen de ingang en Studio 1. In Disney Village ligt de eerste hulppost naast de toiletten in het overdekte gedeelte tussen de Sports Bar en The Disney Store.

De EHBO-posten zijn dagelijks open. In Disneyland Park van 7.00 uur tot twee uur na sluiting van het park. In Walt Disney Studios van 30 minuten voordat het themapark opent tot sluitingstijd en in Disney Village van 14.00 uur tot een half uur na middernacht.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan in de pretparken en de hotels. Je kunt je honden en katten tegen betaling onderbrengen in een kennel, het Animal Care Center. De kennel ligt vlakbij het parkeerterrein: wie van de parking naar de parken wandelt, komt het Animal Care Center vanzelf tegen. Het ligt aan je rechterhand. Bij de prijs zijn voedsel en water inbegrepen. De medewerkers van de kennel laten de dieren niet uit, dat moet je zelf doen. Bij aankomst moet je het vaccinatiebewijs voor je hond of kat laten zien; de antirabiësvaccinatie is verplicht. Blindengeleidehonden en hulphonden zijn wel toegelaten in de parken.

Rookzones

Roken is in de themaparken niet toegestaan. Op diverse plekken zijn speciale zones ingericht voor wie toch een sigaretje wil roken. De rookzones staan aangegeven op de plattegronden. Regelmatig houden bezoekers – met name de Fransen – zich niet aan het algemene rookverbod. Disneyland Paris treedt niet streng op tegen overtreders.

Bekijk de aanbiedingen in de hotels van Disneyland Paris

Een VIP-rondleiding door Disneyland Park - Foto: © Disney

Rondleidingen

Wil je meer te weten komen over Disneyland Paris, de geheimen achter de parken ontdekken, ga dan mee met een rondleiding. Je wandelt samen met een gids door het park en je hoort allerlei interessante wetenswaardigheden. Twee keer per dag is er een rondleiding door Disneyland Park (om 13.00 en 14.00 uur) en eenmaal per dag door Walt Disney Studios (om 15.00 uur). De rondleiding duurt ongeveer twee uur en wordt aangeboden in de zes officiële talen van Disneyland Paris: Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

De kosten zijn € 65,00 voor volwassenen en € 45,00 voor kinderen van 3 tot en met 11 jaar. Je moet je rondleiding vooraf reserveren per mail.

Er is ook een tour door het Hollywood Tower Hotel in het Walt Disney Studios. Deze rondleiding wordt elke woensdag en zaterdag om 9.00 uur aangeboden, nog voordat het filmpark opent. Aan het einde van de tour mag je in de attractie.

Hoe kom je in Disneyland Paris?

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Disney, Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen