Twee iconische Deense merken samen op één plek

De bouwsteentjes van Lego komen naar Tivoli in Kopenhagen. Lego opent een grote winkel in het entreegebouw van het pretpark.

Zeg Denemarken en je zegt Lego en Tivoli. De twee iconische Deense merken ontvangen jaarlijks miljoenen bezoekers, de één in Billund, geboortegrond van de wereldberoemde bouwsteentjes, de ander in hartje Kopenhagen. Lego en Tivoli Gardens komen nu samen op één plek: vanaf 10 december 2021 is er een Lego Store in het entreegebouw van het bekende stadspark, aan de Vesterbrogade in de Deense hoofdstad.

Unieke ervaring

Lego opent het komende jaar wereldwijd 120 winkels. Voor de nieuwe winkel bij Tivoli slaat Lego de handen ineen met het pretpark. De twee verdiepingen tellende Lego Butik komt pal naast de historische toegangspoort van het stadspark (rechts op de foto). Volgens de twee bedrijven wordt de Lego-winkel bij Tivoli een unieke ervaring die door de thematisering, het historische pand en de speciaal gebouwde Lego-modellen de sfeer van beide merken zal uitdragen.

Creativiteit prikkelen

De Lego Store bij Tivoli wordt de derde winkel in Denemarken buiten Legoland in Billund. De twee al bestaande Lego-winkels bevinden zich aan de Vimmelskaftet in Kopenhagen en in het Lego House in het centrum van Billund. Ondanks dat de online verkopen van Lego enorm zijn gestegen, zet het bedrijf toch in op fysieke winkels. “In een Lego Store prikkelen we de creativiteit en verbeeldingskracht van de bezoekers, meer nog dan via e-commerce”, zegt Scott Rosemann, manager van de Lego-winkels in Scandinavië.

50 landen

Lego heeft momenteel 731 winkels in vijftig landen. In Disney Village bij Disneyland Paris staat de grootste Disney Store van Europa. In Nederland zijn officiële Disney Stores in de Kalverstraat in Amsterdam, in Hoog Catharijne in Utrecht en in de Mall of the Netherlands in Leidschendam.

Het Lego House in Billund

11 juli 2021 © Tekst: Adri van Esch – Foto: Kevin Chan

Meest bezochte parkprofielen