Het Spookslot in de Efteling bij avond - Foto: © Adri van Esch

Spookslot wijkt voor vernieuwd themagebied en nieuwe attractie

In 2024 wordt de Efteling uitgebreid met een geheel vernieuwd themagebied met een overdekte attractie. Het uit 1978 daterende Spookslot wordt daarvoor afgebroken.

De Efteling bereidt zich voor op de toekomst. “Vorig jaar is het bestemmingsplan Wereld van de Efteling vastgesteld”, vertelt algemeen directeur Fons Jurgens, “met daarin kaders en mogelijkheden voor mogelijke uitbreiding buiten de huidige parkgrenzen. Toch richten we ons eerst op ontwikkelingen binnen het attractiepark omdat dit minder financiële risico’s met zich meebrengt dan een veel uitdagendere uitbreiding buiten de huidige parkgrenzen. De beslissing hierover is niet over een nacht ijs gegaan: investeren in deze bijzondere tijd blijft spannend. Maar het is belangrijk om ook in deze tijd vooruit te kijken en ervoor te zorgen dat de Efteling een Wereld vol Wonderen blijft voor jong en oud.”

Nieuwe attractie

De Efteling pakt voor 2024 uit met twee grote nieuwigheden: een hotel en een vernieuwd themagebied met daarin de overdekte attractie Danse macabre. Het themagebied wordt aangelegd tussen de Pardoes Promenade, Baron 1898 en Max & Moritz. Hiervoor zal het iconische Spookslot plaatsmaken. De attractiecapaciteit van de Efteling wordt met deze toevoeging aanzienlijk uitgebreid. Naar verwachting kunnen straks ongeveer 1250 bezoekers per uur de nieuwe attractie beleven.

Nieuw hotel

Het nieuwe Grand Hotel wordt het grootste hotel binnen de Wereld van de Efteling met 143 kamers, zeven verdiepingen, twee restaurants en een spa. Bezoekers kunnen straks voor het eerst overnachten ín het attractiepark, want het luxe hotel verrijst pal achter het Huis van de Vijf Zintuigen, de hoofdentree van het attractiepark. De voorbereidende bouwwerkzaamheden voor het nieuwe hotel zijn inmiddels gestart. De komende maanden worden eerst ondergrondse werkzaamheden verricht. In de loop van 2022 beginnen naar verwachting de bovengrondse werkzaamheden. Omdat het nieuwe hotel in de buurt van de ingang wordt gerealiseerd, is een gedeelte van het parkeerterrein ingericht als bouwplaats.

‘Spookslot is als de etalage van De Bijenkorf’

24 januari 2022 © Foto: Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen