Disney Village gaat volledig op de schop

Niet alleen Walt Disney Studios maar ook entertainmentcomplex Disney Village ondergaat een complete metamorfose.

Walt Disney Studios Park gaat het meest profiteren van de gigantische kapitaalinjectie die Disneyland Paris momenteel van moedermaatschappij The Walt Disney Company krijgt. Van de twee miljard euro die de Amerikanen in het resort ten oosten van Parijs steken, gaat het leeuwendeel naar het kwakkelende filmpark. Maar ook Disney Village wordt aangepakt: het entertainmentcomplex krijgt een nieuw uiterlijk en er komen nieuwe winkels en restaurants, waaronder de Franse brasserie Rosalie.

Industriële stijl

Disney Village is door de gerenommeerde architect Frank Gehry ontworpen in een industriële stijl. Het complex zou aanvankelijk Broadway Entertainment Center gaan heten, met alle winkels, restaurants en bars gethematiseerd rond de Verenigde Staten. Van dat tot in het kleinste detail doorgevoerde thema is nog maar weinig over. Ook het exterieur van Disney Village gaat de komende jaren flink veranderen. Francis Borezée, bij Euro Disney verantwoordelijk voor het vastgoed van Disneyland Paris, kondigde in 2018 in zakenblad Forbes al uitbreidingen en vernieuwing van het uitgaansgebied aan, en nu heeft het Disney-concern de transformatie ook officieel bevestigd.

Lees verder onder de foto

Disney Village in Disneyland Paris - Foto: © Disney

Park met promenade

Disney Village zal in fases worden uitgebreid tot een oppervlakte van bijna 4,3 hectare. De uitbreiding zal plaatsvinden tussen het bestaande complex en hotel Newport Bay Club. De tenten die daar nu nog staan maken plaats voor nieuwe, permanente faciliteiten (artist impression bovenaan). Het nieuwe gebied wordt aangelegd als een park met een promenade langs Lake Disney. Disney Village krijgt betere voetgangerszones, gloednieuwe gevels, terrasjes en patio’s. Er zal veel aandacht besteed worden aan de landschapsarchitectuur.

Lees verder onder de afbeelding

Franse brasserie

Onder de nieuwe eet- en winkelmogelijkheden bevinden zich enkele grote merken, belooft Disneyland Paris. De eerste nieuweling in Disney Village is Rosalie, een Franse brasserie die vanaf 2023 huist in het pand waarin nu nog Café Mickey zit. Het restaurant krijgt vijfhonderd zitplaatsen verdeeld over twee verdiepingen en heeft terrassen die uitkijken over het meer. Brasserie Rosalie wordt ontwikkeld en geëxploiteerd door het bedrijf Groupe Bertrand, dat in Frankrijk onder meer de ketens Hippopotamus en Burger King uitbaat. In Disney Village behoren Rainforest Café en King Ludwig’s Castle ook tot de Groupe Bertrand. Rosalie is geïnspireerd op de Parijse brasseries en gaat klassieke Franse gerechten serveren. Daarnaast komt er een counter service waar Viennoiseries, gebakjes, sandwiches en salades worden verkocht.

Nieuwe spektakelshow

Al geruime tijd wordt er ook gehint op een vervanging van Buffalo Bill’s Wild West Show. De western-show die sinds de opening op 12 april 1992 tot maart 2020 deel uitmaakte van de line-up in Disney Village zou worden vervangen door een nieuwe voorstelling gebaseerd op één van de merken of blockbusters van Disney.

Eten, shoppen en uitgaan in Disney Village
De geschiedenis van Disney Village

Maart 2018/2022 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen