Nieuwe miniscènes voor Storybook Land in Disneyland Paris

Bij het boottochtje Le Pays des Contes de Fées - ook bekend als Storybook Land - in Disneyland Paris zijn miniatuurscènes uit Winnie the Pooh, Frozen en binnenkort ook Up te zien.

Bij de grote investeringen van Disneyland Paris in onder meer het nieuwe themagebied World of Frozen in Walt Disney Studios – dat in de toekomst Disney Adventure World gaat heten – valt de investering voor een bestaande attractie in het Disneyland Park in het niet. Disney schuwt echter kleinere aanpassingen aan attracties niet; Walt Disney zelf noemde dat ‘plussen’. Het boottochtje Le Pays des Contes de Fées door de miniatuurwereld van Disney-verhalen werd recentelijk uitgebreid met twee nieuwe taferelen. Langs de oevers van de attractie die ook bekend is onder de Engelse naam Storybook Land staan nieuwe miniscènes van Frozen en Winnie the Pooh.

Lees verder onder de afbeeldingen

Iconisch beeld

Binnenkort wordt aan Pays des Contes de Fées nog een tafereel uit de Pixar-film Up toegevoegd. Bij het boottochtje in Fantasyland zal straks de klassieke scène waarin het huis van Carl aan een enorme tros ballonnen door de lucht vliegt te zien zijn. Naast Carl zelf krijgen ook zijn vriendje Russell en de bontgekleurde watersnip Kevin een plekje in het tableau. “Carls vliegende huis in Up is zo iconisch dat we het passend vonden dat dat de nieuwe finale van de attractie zou worden”, aldus Keith Rector, ontwerper bij Walt Disney Imagineering Paris.

Wat is imagineering?
De geschiedenis van Walt Disney Studios Park

6 mei 2024 © Tekst: Adri van Esch – Beeld: Disney

Meest bezochte parkprofielen