Onheilspellende kloosterkapel vanaf 31 oktober open

De Efteling opent op donderdag 31 oktober - op Halloween - voor het eerst de krakende deuren van de kapel van Danse Macabre voor buitenstaanders.

Al twee jaar wordt in de Efteling dag in dag uit gewerkt aan de nieuwe attractie Danse Macabre. Op de plek waar vroeger het Spookslot stond verrees beetje bij beetje een mysterieuze abdij met een huiveringwekkende geschiedenis. Het vervallen gebouw is inmiddels in volle glorie vanachter de bouwhekken te bewonderen. Binnen in de kloosterkapel bevinden zich oude elementen uit het Spookslot die zijn hergebruikt en een immens groot orgel. Vanaf 31 oktober opent Danse Macabre de zware deuren voor de bezoekers van het attractiepark.

Lees verder onder de foto

In zijn eigen tekening

“Het bizarre en ook tegelijkertijd het mooie is dat je als ontwerper aan het begin staat van het verzinnen en het schetsen van wat we nu laten zien”, vertelt geestelijk vader Jeroen Verheij. (foto) “Dat betekent dat ik nu eigenlijk in mijn eigen tekening sta. Ik hoop dat onze gasten overdonderd worden door wat ze zien als ze straks deze kapel binnenkomen. Het is een enorm indrukwekkende ruimte. Dit wordt een onvergetelijke attractie.”

Lees verder onder de foto’s

Dansen op een draaischijf

Als Danse Macabre vanaf 31 oktober open is, kunnen bezoekers ‘dansen’ op een grote draaischijf van achttien meter doorsnee met daarop zes kleinere draaischijven met ieder een koorbank voor achttien personen. De grote draaischijf zal stijgen, kantelen en dalen, en als een munt ronddraaien voordat deze plat valt. Het spectaculaire ritsysteem van Danse Macabre is uniek in de wereld en maakt zijn debuut bij de Efteling. Het twintig meter hoge attractiegebouw ligt in het Huyverwoud, een compleet nieuw mysterieus themagebied van 1,7 hectare met horeca, winkels en bijpassend entertainment.

Mysterieus entertainment

Bezoekers van de Efteling betreden het griezeligste stukje van het pretpark via een onheilspellend abdijplein. Daar vinden ze onder meer de duistere horecalocaties In den Swarte Kat en ’t Koetshuys, en toiletvoorziening De Laetste Hoop. De familie Charlatan en hun bijzondere draaiorgel Esmeralda zorgen voor mysterieus entertainment. Via een poort lopen bezoekers vanaf acht jaar de ‘wachtreis’ in. Deze wachtrij leidt hen via de Kruysgang, de Kruydentuyn, een grimmig kerkhof en een griezelig woud naar de ingang van Danse Macabre. Daar wacht hen een spookspektakel vol duistere wendingen.

Danse macabre: griezelen op z’n Eftelings
Spookslot dicht: welke herinneringen neemt de directeur mee?

© 11 juli 2024 © Foto’s: Efteling, Adri van Esch

Meest bezochte parkprofielen