De andere snoephuisjes in de Efteling

Om te voorkomen dat ze hetzelfde lot ondergaan als Hans en Grietje knibbel-knabbelen bezoekers van de Efteling liever niet aan het huisje van de heks. Gelukkig heeft het park andere snoephuisjes waar het wél veilig is om lekkers in te slaan.

Lees verder »

Dromen met Klaas Vaak in Bosrijk

Vakantiepark Bosrijk van de Efteling was er niet zonder slag of stoot. Het duurde liefst tien jaar om de plannen tot werkelijkheid te brengen. Nu verblijven gasten er in een droomwereld dankzij het slaapzand van Klaas Vaak.

Lees verder »

Naar huis met Pardoes of Pardijn

Veel gasten bekronen een leuk dagje Efteling met een souvenir uit het park. Ze gaan naar huis met Pardoes of Pardijntje. Of met een puzzel, een sprookjesboek, een mok, een T-shirt, een sjaal, een dvd of een tas. Of met een ander aandenken: de Efteling heeft 1001 souvenirs.

Lees verder »

Zo beeldschoon is de Efteling

Kogeloog, Sint-Nicolaas, de Drinkebroer, KinderVreugd. De Efteling staat vol kleine en grote beelden. Die zijn weliswaar niet beeldbepalend, maar wel cruciaal voor de sfeer in het park.

Lees verder »

In Wenen naar het Prater

Je gaat niet naar Wenen voor alleen het Prater. Maar wie in Wenen is, mag het Prater niet overslaan. Want dit eeuwenoude Weense stadspark biedt kermis- en pretparkplezier, maar ook veel groen, rust en ruimte.

Lees verder »
De hal van het Lego House in Billund - Foto: © Adri van Esch

Lego House in Billund

Hemelsbreed een kilometer van Legoredo Town, Lego Canoe en de Lego-achtbaan staat het huis waar de wereldberoemde Lego-steentjes echt thuis zijn: het Lego House in Billund noemt zich ‘Home of the Brick’.

Lees verder »
Port of Entry in Islands of Adventure - Foto: (c) Adri van Esch

De 10 mooiste Main Streets

Veel attractieparken leiden hun bezoekers door een imposante hoofdstraat naar het hart van het park. Main Street, U.S.A. was de eerste en is nog steeds de bekendste.

Lees verder »

Disney over de hele wereld

Disney heeft twaalf parken, in de Verenigde Staten, Frankrijk, Japan en China. Van Disneyland tot Disney Sea, van Epcot tot Animal Kingdom, van Hollywood Studios tot California Adventure, ze zijn allemaal even magisch.

Lees verder »
In de regen naar de Efteling - Foto: © Adri van Esch

Dagje Regen Efteling

Een heerlijk zonnetje en een aangename temperatuur zijn de meest gewilde omstandigheden voor een dagje Efteling. Maar ook als er af en toe een buitje valt, is het goed toeven in het Kaatsheuvelse pretpark.

Lees verder »
Waterloo in het voormalige Land van Ooit - Foto: Ad van Kessel

Wandelen door Ooit

Op het landgoed waarover eens graaf Wildebras en zijn vrouw Rondalia de scepter zwaaiden kun je nu vrij wandelen. Bekijk met eigen ogen het voormalige Roze Kasteel – nu weer baksteenbruin -, lindeboom Oom Ben en Het Glazen Oog van de Graaf.

Lees verder »

Universal over de hele wereld

Universal heeft attractieparken over de hele wereld, in de Verenigde Staten, Japan, Singapore, China en in de nabije toekomst wellicht ook in Europa. Elk park heeft een keur aan topattracties.

Lees verder »
Epcot Italie Campanile 11PP

Internationaal shoppen in Epcot

In World Showcase in Epcot presenteren elf landen zich, waaronder Mexico, Noorwegen, Marokko en Frankrijk. Elk landenpaviljoen heeft ook winkeltjes met koopwaar die typisch is voor het land.

Lees verder »