Walt Disney Studios Park - Foto: © Disney

Front Lot in Walt Disney Studios

De Front Lot in Walt Disney Studios roept de sfeer op van de grote filmstudio’s in Hollywood.

Walt Disney Studios Park bestaat uit vijf themazones. De eerste is de Front Lot, het entreegebied van het filmpark. De enorme toegangspoorten roepen al meteen de sfeer op van de grote filmstudio’s in Hollywood. Aan het plein ligt de gigantische Studio 1 waar alle bezoekers doorheen wandelen om naar het park te gaan.

De watertoren van Walt Disney Studios - Foto: © Adri van Esch

Het plein na de toegangshekken van Walt Disney Studios Park heeft een neo-Spaanse stijl. De ontwerpers lieten zich inspireren door grote klassiekers uit de Amerikaanse en Europese filmgeschiedenis. Centraal op de Place des Frères Lumière staat de fontein met Mickey Mouse als tovenaarsleerling. Het pleintje is genoemd naar Louis en Auguste Lumière, twee Franse broers die de uitvinders zijn van de ‘cinématographe’, het allereerste projectieapparaat ter wereld. De broers Lumière worden gezien als medegrondleggers van de film en de cinema. Op de Place des Frères Lumière kun je regelmatig op de foto met de Disney-figuren.

In de hoek van het plein valt de 33 meter hoge Earful Tower op, een verwijzing naar de klassieke watertoren die al sinds 1939 de ingang van de Disney Studios in Burbank (Californië) domineert. Oorspronkelijk dienden de watertorens bij filmstudio’s om branden te blussen. Tegenwoordig zijn ze vooral een symbool voor de studio en een historische verwijzing naar de filmwereld van Hollywood.

Bestel je tickets en hotelovernachtingen rechtstreeks bij Disneyland Paris

Pleintje in de Front Lot van Walt Disney Studios - Foto: © Adri van Esch

Disney Studio 1

In Disney Studio 1 is een straat uit Hollywood nagebouwd. Aan de voorkant geeft de straat een prachtig aanzicht, aan de achterkant is te zien hoe zo’n decor er backstage uitziet.

Studio 1 in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

De gigantische filmset in Studio 1 toont aan elke kant de voorgevels van zes panden. Aan de rechterkant staan gereconstrueerde versies van nachtclubs en restaurants uit de jaren vijftig. Schwabs Apotheek was in de veertiger jaren een zaak in Hollywood waar acteurs en schrijvers elkaar ontmoetten. The Brown Derby was een beroemd restaurant in de vorm van een bolhoed. Club Swankedero is een denkbeeldige nachtclub zoals ze halverwege de vorige eeuw veel voorkwamen.

The Gunga Den was een bar genoemd naar de gelijknamige film van de Engelse schrijver Rudyard Kipling. The Hep Cat Club verwijst naar de jazzclubs in de gloriejaren van de Rat Pack. The Liki Tiki is een tropische bar uit de jaren zestig, compleet met strodak. Achter dit decor van Hollywoodgevels kunnen bezoekers ‘achter de schermen’ een hapje eten in restaurant En Coulisse.

Winkel Legends of Hollywood in Studio 1 in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Aan de linkerkant zijn de gevels van winkels te bewonderen. Shutterbugs is een fotowinkel in de vorm van een gigantisch fototoestel. Glamour Girl Cosmetics stelt een kantoorgebouw uit de jaren dertig voor. De rijk versierde gevel van The Alexandria Theatre verwijst naar de filmpaleizen die in de jaren 1920 tot 1940 typisch waren voor Los Angeles. Hollywood and Vine Five & Dime roept de sfeer op van kleine buurtwinkeltjes waar van alles te koop was. The Gossip Column is een krantenwinkel met tijdschriften uit de vorige eeuw en Last Chance Gas is een benzinestation zoals die te vinden waren langs de legendarische Route 66. Achter de zes gevels bevindt zich de souvenirwinkel The Legends of Hollywood.

De filmset in Studio 1 is zeventig meter lang, 35 meter breed en twintig meter hoog. Lees hier meer fun facts.

Goofy op de Front Lot in Walt Disney Studios Park - Foto: © Adri van Esch

Shoppen in de Front Lot en Studio 1

Lees hier over alle winkelmogelijkheden in Disneyland Resort

Horeca in de Front Lot

Achter de rechtergevel in Studio 1 ligt het restaurant En Coulisse. Dit zelfbedieningsrestaurant telt in totaal 670 zitplaatsen. Als het druk is, kunnen bezoekers ook plaatsnemen op de vide op de eerste verdieping. En Coulisse biedt pizza’s, hamburgers, salades en desserts.

Bon appétit in Disneyland Paris

EHBO

Op het pleintje voor Studio 1 bevindt zich de eerstehulppost van het park.

Nog meer themazones

Ga ook naar de vier andere themazones van het filmpark:

Naar Avengers Campus
Naar Toon Studio
Naar Production Courtyard
 Naar Worlds of Pixar

Bestel hier kaartjes voor Walt Disney Studios
Alles over Walt Disney Studios

© Tekst: Adri van Esch – Foto’s: Adri van Esch, Disney

Meest bezochte parkprofielen