Vrolijk kerstfeest gewenst, ook vanuit Anaheim

Vrolijk kerstfeest voor iedereen! Zelfs vanuit Disneyland in Californië klinkt die wens, in onze eigen moedertaal.

In de weken voor kerstmis wenst iedereen elkaar een vrolijk kerstfeest toe. Deze wens komt zelfs vanuit Anaheim. In het originele Disneyland-park worden bezoekers van de attractie It’s a Small World in het Nederlands een vrolijk kerstfeest toegewenst. Op een van de bogen die speciaal voor de kersttijd in de populaire darkride zijn neergezet prijkt deze wens in onze moedertaal. Kerstwensen worden onderweg ook in het Engels en Spaans overgebracht, de twee officiële talen van Disneyland in Californië. Daarnaast zijn er kerstwensen in het Canadees Frans, in het Hawaïaans en in het Asante, het dialect dat in het zuiden van Ghana wordt gesproken.

Bekende kerstliedjes

It’s a Small World in Disneyland in Anaheim is de enige die geheel in kerstsfeer wordt gestoken. De versies van deze klassieke attractie in Parijs, Orlando, Hongkong en Tokio ondergaan deze feestelijke metamorfose niet. In It’s a Small World Holiday in het Disneyland ten zuiden van Los Angeles zijn niet alleen diverse talen te zien op de kleurrijke bogen onderweg, ze zijn ook te horen in het bekende melodietje van de attractie: dat wordt gezongen in het Engels, Frans, Italiaans, Spaans en in diverse Scandinavische talen. De iconische muziek van It’s a Small World is voor de gelegenheid gemixt met de bekende kerstliedjes Jingle Bells en Deck the Halls. In de scène van Polynesië zingen de zeemeerminnen Jingle Shells in plaats van Jingle Bells.

Jaarlijkse traditie

Niet alleen het interieur van It’s a Small World in Disneyland aan de Amerikaanse westkust is aangepast aan het kerstseizoen – onder meer met honderdvijftig grote kaarsen in het Europese deel van de attractie – ook de buitengevel is helemaal in kerststemming gebracht met 50.000 lampjes. Daarnaast tooien nog eens 350.000 minilampjes de bomen en de in allerlei vormen gesnoeide heggen rondom de attractie. Het kostte 24 cast members achttien dagen om het interieur van de darkride om te toveren. Aan de metamorfose van de façade werd liefst acht weken gewerkt, vaak ook ’s nachts. It’s a Small World Holiday is nog tot en met 7 januari 2024 te bewonderen. En eind van 2024 weer vanaf begin november, want de transformatie van het boottochtje tot kerstversie is in Californië een jaarlijkse traditie.

De 15 briljanten favorieten van Disneyland

18-12-2023 © Tekst: Parkplanet – Foto’s: Disneyland, Paul Hiffmeyer

Meest bezochte parkprofielen