Achtbaan Formule X in Drievliet - Foto: Den Haag Marketing

Drievliet en Avonturenpark zijn voortaan broertjes

Drievliet in Rijswijk is overgegaan in Franse handen: de Looping Group heeft het bedrijf gekocht van de familie Faaij. De Looping Group is ook eigenaar van Avonturenpark Hellendoorn.

Attractiepark Drievliet in Rijswijk heeft een nieuwe eigenaar: de Franse Looping Group heeft het park overgenomen van de broers Faaij. De Looping Group, waarvan het hoofdkantoor in West-Franse Saint-Malo staat, is al eigenaar van een ander Nederlands pretpark, Avonturenpark Hellendoorn. Drievliet was sinds de oprichting in 1938 in handen van de familie Faaij. Het park werd geleid door de broers Wim, Jos en Piet. Wim en Jos Faaij gaan de onderneming verlaten. Piet Faaij blijft onder het eigenaarschap van de Looping Group een belangrijke rol spelen binnen Drievliet.

Tweede in Nederland

Drievliet is voor de Looping Group het negentiende park en het tweede in Nederland. Naast Drievliet en Avonturenpark Hellendoorn horen ook onder meer Fort Fun in het Duitse Sauerland, Parc Bagatelle in Frankrijk, Isla Mágica in het Spaanse Sevilla en Drayton Manor Park in het Engelse Staffordshire tot het concern. Looping Group verwacht in 2024 ruim 6,6 miljoen bezoekers naar zijn parken te kunnen trekken.

Succesvol verhaal

Directeur Laurent Bruloy van de Looping Group spreekt zijn respect uit voor de rol die de familie Faaij heeft gespeeld bij de oprichting en ontwikkeling van Drievliet. “We voelen een grote verantwoordelijkheid om het succesvolle verhaal van Drievliet voort te zetten. We zijn ook verheugd om onze aanwezigheid in Nederland te versterken met deze nieuwe aanwinst.” Drievliet ligt midden in de Randstad, op een steenworp afstand van Den Haag. Het familiepark is nauwelijks een concurrent van broertje Avonturenpark Hellendoorn; dat park ligt op honderdtachtig kilometer afstand van Drievliet, in het oosten van Nederland.

Naar de parkplanner van Drievliet

28 maart 2024 © Foto: Den Haag Marketing

Meest bezochte parkprofielen