Tweede Wild Swing voor Plopsa-park in Benelux

Met de twaalf meter hoge schommel Wild Swing wil Plopsa Indoor in Coevorden een breder publiek aanspreken. Ook Plopsa Coo in de Belgische Ardennen krijgt in 2025 een Wild Swing.

In mei kondigde Plopsa Coo aan dat het park in de Ardennen een Wild Swing gaat krijgen, een twaalf meter hoge schommel die niet over de kop gaat. Daarmee kreeg het pretpark bij de beroemde watervallen van Coo een primeur voor de Benelux. Maar die primeur is het Belgische park nu kwijt: zusterpark Plopsa Indoor Coevorden krijgt eenzelfde nieuwe attractie in 2025.

Maya de Bij

Met de schommel Wild Swing wil de Plopsa-vestiging in Drenthe een iets oudere doelgroep aanspreken. De nieuwe attractie wordt gethematiseerd rond Maya de Bij en komt in de buitenzone van het park te staan. Het gaat om een investering van 1,2 miljoen euro. De Duitse leverancier ART Engineering gaat de attractie bouwen. Op de twaalf meter hoge schommel kunnen aan beide kanten acht bezoekers plaatsnemen.

Verkoophit

De schommel is in een paar jaar tijd een verkoophit geworden in kleinere parken. In 2023 werden drie schommels gebouwd in Duitsland en Oostenrijk. In Potts Park in Minden heet de attractie Klippenschleuder, in Karls Erlebnis-Dorf in Elstal Wetter Umschwung en in Fantasiana in het Oostenrijkse Strasswalchen gaat de schommel als Pendula door het leven. In 2024 werden vier Wild Swings gebouwd: Azurgo in het Oostenrijkse Family Park, Wilde Gautsche in Tripsdrill, Hydro Dynamo in Futuroscope en Latajacy Holender in Majaland in Polen. Voor 2025 staan naast de twee schommels in de Plopsa-parken ook nog nieuwe aanwinsten voor de Duitse attractieparken Fort Fun en Plohn op stapel.

Lees verder onder de foto

Breder publiek

“Met Plopsa Indoor Coevorden richten we ons nu vooral op kinderen tot tien jaar”, vertelt Plopsa-baas Carl Lenaerts. “We merken echter dat de oudere kinderen in het gezin vaak op zoek zijn naar iets meer uitdaging, vandaar de keuze voor deze attractie. Met deze investering zorgen we ervoor dat ieder gezinslid, ongeacht de leeftijd, een fantastische tijd kan beleven in Plopsa Indoor Coevorden. Op die manier kunnen we een nog breder publiek verwelkomen en iedereen een onvergetelijke ervaring bezorgen.”

Wild Swing voor Maya-land in Plopsa Coo

26 september 2024 © Illustratie: Plopsa – Foto: ART Engineering

Meest bezochte parkprofielen